sobota 4. listopadu 2017

Zajatkyně, Život té druhé, The Audition, The Exception, The Wall




Zajatkyně (La captive, 2000) - 40 %
Chantal Akerman opravdu nebude můj šálek kávy a nevím, jestli nějaký další film, který by se ke mně v její režii dostal, bude dost dobrý na to, abych ho dokoukal do konce. Ani mi to nepřijde moc intelektuální, spíš jen jako snaha ukázat, jak destruktivní a nesmyslné vztahy mohou někdy vznikat. A zanikat.

Život té druhé (La vie d'une autre, 2012) - 55 %
Tohle je tak skvělý námět! Žena je s mužem a pak najednou bum, probudí se, je o deset let více, ale ona si nepamatuje, co posledních deset let dělala. Musí svou podstatu, kterou si pamatuje, tedy deset let starou, konfrontovat se skutečností, která je výrazně odlišná. Herecky dobré, ale dějově nevyužitý potenciál.

The Audition (2016) - 60 %
Je to vtipné, to zase ne že ne, protože škorpení De Nira s DiCapriem tu prostě funguje, navíc výstup Brada Pitta tomu zase trochu pomůže. Ale přece jen se z téhle spolupráce, i když jen v rámci krátkého filmu, dalo vykřesat mnohem více a mohlo to být ještě o něco vtipnější a třeskutější. Krátká stopáž ale neurazí.

The Exception (2016) - 60 %
Christopher Plummer ukazuje, jak je velkým hercem a že rozhodně nic ze svého umění nezapomíná. Přesto není hlavní postavou, ty hrají Lily James a Jay Courtney v romanci plné vášně, lží a zrady, což je v konečném důsledku docela nuda, protože to nic nového nepřinese. Ti nacisti se sem skoro ani nehodí, i když je to samozřejmě podle historických událostí.

The Wall (2017) - 60 %
Docela odvážný pokus, jak natočit docela stísněný film. Skupina odstřelovačů bojuje o přežití. Pár postav na velmi malém prostoru, skoro se nic neděje, chtělo by s říct, ale přitom to vůbec není nudné a říkáte si, jak to asi dopadne. Taylor-Johnson a Cena předvedli svoje schopnosti a zaujali. Příjemně strávený čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat