středa 15. listopadu 2017

Osamělá vlčice, Tlukot srdce, Palmeras en la nieve, Parazit, Pan Bezchybný




Osamělá vlčice (La louve solitaire, 1968) - 70 %
Musím uznat, že tahle zahalená zlodějka, která se inspirovala v postavách jako Arsène Lupin, nebo ještě spíše v postavě Diabolika, se mi prostě zamlouvala. Má to něco lehce z Bonda, je to sexy, jen místy to má taková hluchá místa, která jsou dána i absencí hudby, což je zde trochu iritující. Ale taková příjemná béčková atmosféra se mi líbila.

Tlukot srdce (Latidos de pánico, 1983) - 60 %
Je škoda, že je snímek takový nevyrovnaný a nejistý v tom, co vlastně chce vyprávět. Na jednu stranu jsou super sekvence s rytířem, na stranu druhou si sem tam říkáte, že tam vlastně moc nepatří. Chvíli je to psychologické, ale najednou dojde k pořádné gore scéně. Tenhle horor by neměl zapadnout, je dobrý, ale má své chyby.

Palmeras en la nieve (2015) - 70 %
Trochu jsem se obával toho, že Španělé nezvládnou tak velký film, ale ukázalo se, že moje obavy byly zbytečné. Stejně jako obavy z toho, že se bude jednat jen o rozvleklou romantiku. Jasně, je tu romantická linie a je důležitá, ale je jejím prostřednictvím vyprávěn příběh, který nenudí. Navíc skvěle zvládnuté dobové zasazení.

Parazit (Parasite, 1982) - 50 %
Předvídatelné, také trochu hloupoučké, hodně se to točí na místě, kdy chvílemi máte pocit, že se nic nestane, ale já si stejně říkám, že to vlastně splnilo svou úlohu a divák dostane parazita, jakého očekává. Co se týká trikové stránky, je hezké vidět, že Band od začátku jede v klasických tricích, což je super.

Pan Bezchybný (Un homme idéal, 2015) - 70 %
Dobrý thriller, který je mi blízký tématem spisovatele v hlavní roli. Co všechno je takový spisovatel ochoten udělat pro to, aby se stal úspěšným? A jak se zachová ve chvíli, kdy je konfrontován s tím, že podváděl? Snímek "Pan Bezchybný" je dobrou, napínavou, i když místy lehce alibistickou a očekávanou variantou.

Žádné komentáře:

Okomentovat