sobota 25. listopadu 2017

Spravedlnost pro mou dceru, Situace je vážná, nikoli však zoufalá, Senna vs Brundle, Sexology, Spaghettiman




Spravedlnost pro mou dceru (Au nom de ma fille, 2016) - 80 %
I když je příběh podle skutečné události, je to příběh silný a tvůrcům se podařilo sílu tohoto příběhu přenést do filmu. Jasně, líbí se mi to proto, že je to vlastně revenge movie, i když vše v rámci nijak zásadního překročení spravedlnosti ze strany mstícího se. Jít za spravedlností se ale někdy přece jen vyplatí, i když to může trvat skoro 30 let.

Situace je vážná, nikoli však zoufalá (La situation est grave... mais pas désespérée, 1976) - 70 %
Příjemně absurdní francouzská komedie, která se odehrává v podstatě jen v jednom domě, ale má neskutečné tempo gagů, kdy máte pocit, že se snad herci najednou roztrhnou na kusy, jak se neustále snaží něco dělat. A funguje to. Jsou zde scény, které mě dokázaly odrovnat třeba jen tím, co padalo za věty.

Senna vs Brundle (2016) - 60 %
Asi jsem v poslední době viděl až moc F1 dokumentů, z čehož mi trochu vyplývá, že samotné závody už tolik nelákají, jako lákaly v minulosti, a tak se tvůrci snaží upomenout na doby jejich skutečně velké slávy. Tenhle retro pohled je docela zajímavý, kdy se připomíná jedna docela zajímavá závodní sezóna.

Sexology (2016) - 20 %
Čekal jsem, že by to mohl být docela zajímavý pohled na ženský orgasmus, ale ukázalo se, že to je spíš jak jeden z těch snímků o šarlatánech. Nějak jsem nevěřil moc ničemu, co se zde prezentovalo. Ani ne tak proto, že bych sám nechtěl ženu uspokojovat, ale prostě proto, jak stupidně to bylo divákovi podáno.

Spaghettiman (2016) - 40 %
Teda já nevím, co jsem čekal, ale tohle nějak ne. Jako že mám rád snímky, které se zaměřují na superhrdiny, tahle bizarnost mi prostě nesedla. Kromě toho, že mi od první chvíle vadil hlavní hrdina, nelíbilo se mi ani to, kam děj směřoval. Takhle si vtipnou parodii na komiksové filmy nepředstavuji. Není to moje gusto, i když nápad sám o sobě není špatný.

Žádné komentáře:

Okomentovat