středa 1. listopadu 2017

Křtiny, Kung Fu Kyborg, Krycí jméno Krtek, Krok do tmy, Krajkářka




Křtiny (Chrzest, 2010) - 70 %
Polská kinematografie, a to nikoli jen ta starší, stojí pořád za to. Snímek "Křtiny" je toho důkazem. Film o přátelství, ale také o tom, jak nás dokáže život změnit, ale ještě více o tom, jak nás dožene naše minulost, která nikdy nespí. Každý čin má své následky, je jen otázkou, kdy k nim dojde. Vyhnout se jim nelze.

Kung Fu Kyborg (Ji qi xia, 2009) - 30 %
Čínská šílenost, která by mohla být docela dobré drsné sci-fi, ale ve skutečnosti je to podáno jako rozpustilá triková komedie, kdy zrovna ty triky nejsou nic moc skvělého, což je škoda, protože na nich to mohlo být postavené. Postavy nejsou nijak moc zajímavé, vtípky nejsou dobré, celkově snímek nefunguje.

Krycí jméno Krtek (Kret, 2011) - 80 %
Poláci mě velmi překvapili. Také se vyrovnávají se strašákem komunistické a udavačské minulosti, a činí tak v tomto filmu velice zdařilým způsobem. Na jednu stranu by to mohl být thriller amerického střihu a skoro to k tomu směřuje, ale nakonec je to pořád lidský příběh, který ukazuje, co všechno jsme ochotni pro rodinu udělat.

Krok do tmy (2014) - 40 %
Dobré téma, ale nemůžu si pomoct, prostě jsem těm postavám jejich osudy nevěřil. Prostřihy mezi současností a minulostí mi přišly tak nějak nudné, skoro by bylo lepší, kdyby se film zaměřil jen na tu minulost. Ty následky samy o sobě nějak extra zajímavé nejsou. Jako kdyby chtěl film říct moc, ale neřekl skoro nic.

Krajkářka (La dentellière, 1977) - 70 %
Přiznám se, že to byl až snímek "Elle", který mi ukázal, jak je Isabelle Huppert zajímavá herečka. "Krajkářka" mi zase předvedl, jak byla skvělá už v době, kdy jí bylo nějakých dvacet čtyři let. Jistá, i když na první pohled nevýrazná, herecky vyspělá a jednoznačně vystupující nad ostatními hereckými kolegy.

Žádné komentáře:

Okomentovat