úterý 21. listopadu 2017

Rozkaz, Rytíři, Rowan Atkinson živě, Running Shaadi, Satisfakce 1720




Rozkaz (Käsky, 2008) - 50 %
Válka je plná silných příběhů a já mám samozřejmě raději ty, které vyprávějí o osudech obyčejných lidí nebo jednotlivcích než o armádách a velkých bitvách. Snímek "Rozkaz" je přesně takovým zaměřený na několik postav, ale popravdě jsem se celou dobu nemohl rozhodnout, jestli je to dobré, nebo je to vše jen na efekt.

Rytíři (Knightriders, 1981) - 80 %
Nějak jsem nevěřil tomu, že by Geroge A. Romero natočil zajímavý film o rytířích na motorkách, ale ono se mu to podařilo. To, jak prezentoval jejich pravidla, jednotlivé postavy, které byly dobře zahrané, jak vás donutil přistoupit na jejich hru, to je prostě ukázka jeho mistrovství. Stopáž nakonec ani trochu nevadí.

Rowan Atkinson živě (Rowan Atkinson Live, 1992) - 90 %
Tuhle live show jsem asi nikdy dříve neviděl, ale musím říct, že Rowan Atkinson mě pořád dovede bavit a že je skvělé, jak je v těchto vystoupeních nekorektní. Člověk by to do něj skoro ani neřekl. Ale musí se nechat, že je skvělým komikem jak ve chvíli, kdy nemluví, tak ve chvíli, kdy mluvit začne. Prostě všestranný bavič.

Running Shaadi (2017) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale indické romance mě nějak nedovedou dostat. Tohle má i trochu nápad ohledně webových stránek, které zde dvojice mladíků vytvoří, ale pak už to spadá do toho klasického indického romantického blbnutí, které je sem tam zábavné, sem tam dramatické, ale spíše nudné. Mně to moc nebavilo.

Satisfakce 1720 (Tordenskjold & Kold, 2016) - 40 %
Z nějaké ho důvodu jsem si myslel, že to bude celkem odvážný film, navíc komedie, ale ono to překvapivě tak odvážné není. Jen je to místy docela sprosté. Sem tam je to sranda, ze začátku, pak ale máte začít věřit, že je to podle skutečné události. A přestává to být zajímavé, i zábavné. Postavy nejsou špatné, ale celou dobu prostě neutáhnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat