středa 6. července 2016

Aferim!, Moji přátelé III, Cyborg X, Hlava-ruce-srdce, Night Fare


Aferim! (2015) - 80 %
Po dlouhé době snímek, kterému zase skvěle sedělo černobílé provedení. S tou moderní technologií ta černobílá vypadá prostě krásně. Film, který se jeví jako konverzační drama na koních, se nakonec ukazuje jako celkem krutý film ukazující, co to také může znamenat prohřešit se proti svému pánovi. Tohle není jen o dvou jezdcích.

Moji přátelé III (Amici miei - Atto III°, 1985) - 50 %
Tak nějak jsem si říkal, že by třetí díl mohl být celkem fajn rozloučením s postavami, ale ve skutečnosti mi tihle přátelé přišli ještě otravnější než doposud. Opět jsou zde nějaké skvělé nápady - například žáby - ale jako celek mě to moc nebavilo a i na ten průměr se to dostalo jen tak tak. Série není pro mě.

Cyborg X (2016) - 40 %
Takový celkem klasický béčkový film, který se snaží o sci-fi námět a nakonec končí u něčeho, co by se při dobré vůli dalo nazvat hororem, ale bez toho, aby se zde budovala nějaká atmosféra, je to spíše dáno monstry a trochu i krvavostí. Danny Trejo fajn, má i víc minut, jsou zde celkem pěkné ženy, jen ten příběh je tak nějak o ničem.

Hlava-ruce-srdce (2010) - 20 %
Mám rád divné filmy, mám rád i filmy absurdní, dokonce i filmy bizarní, ale tenhle film tak trochu zapadá do všech, ale přitom není divný tak, aby se mi to zamlouvalo. Česká tvorba má zajímavé směry, ale tenhle rozhodně nepatří k těm, které bych měl obdivovat. Dlouhé divácké utrpení bez výsledku.

Night Fare (2015) - 60 %
Thriller, který mě celkem mile překvapil. Jednoduchá zápletka, ale má to celkem dobrý drive a něco se pořád děje. Více méně. Nemůžu se pořád rozhodnout, jestli prázdné město bylo úmyslně pro potřeby filmu, anebo prostě jen nutnost, ale vyznívá to hodně dobře. Konec už se mi nezamlouval, ale jinak dobrý městský thriller se skvělým záporákem.

Žádné komentáře:

Okomentovat