středa 27. července 2016

1001 gramů, Zásah v pravou chvíli, Emmanuelle au 7ème ciel, Chocolat, Záhrobní komando


1001 gramů (1001 gram, 2014) - 60 %
Celkem příjemný příběh o tom, jak může vypadat vyrovnanost, respektive, jak je možné ji najít. Vědecké prostředí je celkem umně spojeno s prostředím emotivním, kdy se jedna žena snaží o to, aby sama našla nějaký smysl svého života, který je spojen hlavně se samotou a nemocným otcem. Trochu dramatičtější romance, která celkem funguje.

Zásah v pravou chvíli (A Stitch in Time, 1963) - 70 %
Tak jsem pro sebe objevil Normana Wisdoma, o němž jsem do té doby neměl vůbec tušení. Rozhodně zajímavá komická osobnost, i když groteska za každou cenu mi nesedí a přehnaná nešikovnost je v podstatě to, co mi na ní vadí nejvíce. Ale Normanovi se stejně podařilo mě třeba v úvodní scéna v řeznictví strhnout na svou stranu.

Sylvia Kristel se sice vrátila, ale tentokrát už oblečená. Sérii rozhodně nezachránila. Proč je to sedmý díl, je celkem jedno, mohl by to být film samostatný. Tak nebo tak, stejně nestojí za nic. Využití virtuální reality je zde spíše směšné a neúčelné, nic moc navíc se do série nepřenáší, nahota opět klasicky soft.

Chocolat (2015) - 60 %
Omar Sy se začíná profilovat v jednoho z nejzajímavějších mladých francouzských charakterních herců. Sedlo mu i tohle historické a životopisné drama o prvním černém francouzském klaunovi. Samotný film, je ale spíše jen klasickým životopisným snímkem, kdy dostáváte momenty, které prostě očekáváte - drama s příměsí komedie se skvělým představitelem v hlavní roli.

Záhrobní komando (The Monster Squad, 1987) - 70 %
Příjemný rodinný film, kde je v hlavní roli skupina dětí, která věří na monstra, v tomhle případě především ta filmová. Ta se skutečně dostanou do světa živých a pod vedením Draculy chtějí napáchat pořádné škody. Scénář je místy velmi vtipný a člověk se u něj dobře baví, takže mu film pěkně uteče.

Žádné komentáře:

Okomentovat