středa 20. července 2016

Adamova jablka, Angel-A, Dad's Army, Emmanuelle II, Encore heureux


Adamova jablka (Adams æbler, 2005) - 90 %
Sem tam je člověk rád, když dá šanci něčemu, o čem nic neví a předem si nic nezjistí. Tenhle dánský snímek je parádní ukázkou toho, co vám film může nabídnout. Scénář, který vám dovede vyrazit dech mnoha scénami, navíc umocněný výbornými hereckými výkony v čele s Madsem Mikkelsenem, který sestává mým velmi oblíbeným hercem.

Angel-A (Angel-A, 2005) - 60 %
Dobrý film, který překvapivě potěší i černobílým provedení, kde se Besson ani neuchýlil k tomu, že by na konci použil celou barevnou paletu, i když k tomu děj skoro vybízel. Hezký romantický příběh, který je trochu drsnější, ale možná ne až tak drsný, jak byste si přáli, aby to bylo výjimečné a ne jen zběsilá hra na diváka.

Dad's Army (2016) - 50 %
Taková celkem příjemná komedie, která má hlavně velkou výhodu v tom, že jsou zde zajímaví herci. Bohužel je snímek celkem předvídatelný a nějak se mu nedaří skutečně drsně kritizovat, anebo skutečně pobavit. Je to takové střídmé, jako kdyby film nechtěl skutečně nikoho urazit, ale přitom urazit mohl a pěkně.

Emmanuelle II (Emmanuelle: L'antivierge, 1975) - 40 %
Tohle je prostě slabé. Místy je tu náznak, že by tu mohly být skutečně zajímavé, sexy scény, asi nejzajímavější je s akupunkturou, protože to je přece jen něco, co nečekáte, ale jinak je to slabé a vlastně to není vůbec smyslné, ani sexy. Sylvia Kristel je hezká žena, vlastně byla, svým způsobem, ale její Emmanuelle je prostě nudná.

Encore heureux (2015) - 60 %
Tohle je takový klasický příjemný francouzský film, který je na pokraji komedie a lehčího dramatu, kdy jednotlivé prvky jsou natolik vyvážené, že vás film neurazí, ale dovede ve vás vyvolat spíše pozitivní emoce. Lehký snímek, na který se mi dobře koukalo a který si nejspíš nikdy znovu nepustím.

Žádné komentáře:

Okomentovat