pátek 29. července 2016

Čas zabíjet, Andròn - The Black Labyrinth, Nemilosrdní, Poslední skaut, Trouble in Store


Čas zabíjet (A Time to Kill, 1996) - 80 %
Je to dobrý film a silný případ se skvělými hereckými výkony, i když pořád nechápu, jak je možné zabít dva lidi a vyjít ze soudní síně ven jako nevinný, respektive bez trestu. Spíše mě to ale přimělo se zamyslet nad podobou spravedlnosti, alespoň v tom americkém systému, kdy nejde o spravedlnost jako takovou, ale prostě o případ, o popularitu, o dobré jméno... Nevím, prostě o cokoli, jen ne o spravedlnost. Jak ji vlastně chápat?

Podobné filmy už mě prostě nedovedou urazit. Alec Baldwin, což je jméno, které mě prostě muselo zaujmout, a Danny Glover tu mají klasicky jednoduché role, i když Alec na plátně stráví podstatně víc času. Jinak je to ale takové jednoduché sci-fi, kde nejde bohužel o příběh, což je škoda, protože to mělo náběh na podobnost se "Saw". Ta se ale i v kvalitě rychle vytratila.

Nemilosrdní (Antigang, 2015) - 60 %
Celkem povedený kriminální drama, kde má Jean Reno roli, jež mu sedne a kam se hodí možná ještě o něco více než do komedií. Jde o to, že je zastáncem staré školy, drsný chlap, který se nebojí jít do akce, ale jeho nový nadřízený nechce kovboje, chce detektivy, vyšetřovatele. Jenže okolnosti tomu chtějí jinak a tvrďák má pořád svoje místo. Fajn film.

Poslední skaut (The Last Boy Scout, 1991) - 80 %
Shane Black napsal skvělý scénář, jež se k němu dokonale hodí. Je to kriminální, je to drsné, ale přitom zábavné, jsou zde skvělé postavy a navíc zajímavý příběh, který vás přivede i do prostředí, které neznáte. Bruce Willis a Damon Wayans si skvěle sedli a jejich dialogy jsou naprosto parádní. Tony Scott skvěle zrežíroval, hlavně scény s Willisovou filmovou dcerou jsou super.

Trouble in Store (1953) - 80 %
Normana Wisdoma jsem pro sebe objevil skutečně v tu pravou chvíli, protože mě ty jeho skopičiny dovedou skutečně rozesmát. Zjišťuji, že groteska prostě pořád má svoje kouzlo a mě se se stářím líbí víc a víc. Ke konci je Norman moralizující, ale vlastně mi to ani nijak moc nevadilo, je to takové hezké, bezstarostné, zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat