úterý 19. července 2016

Emanuela ve vesmíru 7, The Call Up, The Curse of Sleeping Beauty, The Ones Below


Emanuela ve vesmíru 7 (Emmanuelle 7: The Meaning of Love, 1994) - 10 %
Nesnáším tohle televizní zvěrstvo, kdy se nový film/díl seriálu natočí v podstatě tím, že se sestříhají scény z předchozích dílů a dá se to do nějakého nového rámce. Přesně tohle je i případ sedmého dílu, který už je pak celkem zbytečné sledovat, i když se snaží zakončit sérii nějakou "hlubokou" myšlenkou.

The Call Up (2016) - 50 %
Celkem nápaditý sci-fi snímek, který sice nemá až tak dobrý příběh, ale to východisko, které využil, se mu podařilo prezentovat poměrně dobře. "Hra", která se zde hraje, je zachycena skvěle, a přitom nejsou použity nějaké komplikované trikové nástroje. V tomhle směru musím snímek rozhodně vyzdvihnout, protože uspěl.

I když to není film, který bych nazval skvělým, tak si nemohu pomoct, ale ta pohádkově temná atmosféra, která je zde budována, se mi docela líbila. Není to dotaženo k dokonalosti jako ve filmu "Faunův labyrint", ale je tu víc než jen náznaky. Škoda, že to není ještě více hororové, docela by to snímku slušelo.

The Ghost and the Whale (2016) - 80 %
Příběh filmu "The Ghost and the Whale" je celkem jednoduchý, ale to, jaká je struktura příběhu, jaké jsou zde použité prvky, to všechno vede k tomu, že jsem byl ze snímku unesený. Jasně, možná si řeknete, že to s těmi velrybami je trochu ujet, ale ono to funguje a snímek skvěle graduje a já jsem na konci jen hltal, jak to vlastně bylo.

The Ones Below (2015) - 70 %
I když se může zdát námět celkem klasický a finále není až tak neočekávané, jak se nám tvůrci snaží prezentovat, ale přesto je to znepokojivé téma, které váš přiměje se při sledování trochu otřásat, protože tohle je něco, co ten strach zasévá rovnou do vašeho podvědomí. Jen dívat se na to je nepříjemné, ale pro film je to dobře, protože je o to silnějším zážitkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat