úterý 12. července 2016

Králova zahradnice, Alexandrův Ragtime Band, Láska šílená, Francouzská spojka 2, Starcrossed


Králova zahradnice (A Little Chaos, 2014) - 60 %
Hezké herecké, ale hlavně režisérské rozloučení Alana Rickamana, kdy ukázal, že má oko pro zajímavé příběhy a je schopen je natočit i z jiného postu než jen hereckého. A je film jak chce dobrý, prostě ale není tak zapamatovatelný. Budete z něj mít celkem příjemné pocity, ale ty brzy odezní a nezůstane tak nijak nic moc. Snad jen touha podívat se do Versailles.

Alexandrův ragtime band (Alexander's Ragtime Band, 1938) - 40 %
Já jsem asi čekal, že tenhle film bude něčím výjimečný, ale mě prostě výjimečný nepřišel vůbec. Jako kdybych se díval na nezajímavou romanci, která jde spíše cestou dramatu, kde ale jsou i zábavné scény a nějaké to hudební číslo, které mi v hlavě rozhodně nezůstane. Snímek "Alexandrův ragtime band" mi prostě nic moc nedal.

Láska šílená (Amour fou, 2014) - 50 %
Zajímavý příběh, který je zasazený do nečekaného prostředí, i když je pravda, že právě díky době funguje trochu jinak, než jak by fungoval v době současné. Přesto si nemohu pomoct, ale jako kdyby stál snímek na určité karikatuře, jako kdyby to celé byla jenom dramatická póza, která nakonec nefunguje.

Francouzská spojka 2 (French Connection II, 1975) - 60 %
Místy mi přišlo, že ten snímek prostě nemá žádné tempo, jako kdyby se vlekl a nikam nesměřoval. Gene Hackman předvádí výborný výkon, jako kdyby celý film byl o něm a jeho postavě, ne o tom, že se zde řeší nějaký případ, jehož vyústění mě ani nijak moc nezajímalo. První film mě úplně neodrovnal, ale přece jen je v porovnání s tímto výrazně lepší.

Starcrossed (2014) - 30 %
Film, kde se béčkoví herci snaží o to, aby hráli. Popravdě se jim to docela daří, ale samotný scénář je prostě tragédie. Jako kdyby cpal hercům do úst smysluplné věty, ale ony jsou ve skutečně prázdné, stejně jako zápletka a jejích vyvrcholení. Škoda, že někdo trochu víc nezapracoval na scénáři, protože herci by to celkem dobře zvládli.

Žádné komentáře:

Okomentovat