čtvrtek 28. července 2016

2 States, Nastal čas zabíjet, Škola života, Žena v Berlíně, Attila Marcel


2 States (2014) - 80 %
Je to drama, ale má to dost komických prvků, nemluvě o tom, že jsou zde parádní muzikálová čísla, a to je jich poskrovnu. Je to ale také skvělá sonda do společenských rozdílů a do toho, jak jsou nesmyslné. Herci jsou ve svých rolích skvělí, a tak vás závěr prostě musí dojmout, ať chcete, nebo nechcete.

Nastal čas zabíjet (A Time for Killing, 1967) - 60 %
V konečném důsledku je to takový hodně klasický western, kdy dostanete hodného chlapa, ale celkem ostříleného, k tomu ještě ostřílenějšího hajzla, který není až tak zlý, do toho krásnou ženu, no a pak už jen honičku a hlavně jednu postavu parádního šílence. I když je vedlejší, je tenhle smějící se cvok výborný.

Škola života (An Education, 2009) - 60 %
Příběh jedné mladé dívky, která zjistí, co je vlastně v jejím životě důležité. Anebo to nezjistí, ale myslí si, že to na konci filmu zjistila, i když ono může následovat cokoli. Výborné herecké výkony, kdy herci si parádně sedli, ale překvapivě mě nejvíce zaujal Alfred Molina, který vás dovede odrovnat jedinou scénou.

Žena v Berlíně (Anonyma - Eine Frau in Berlin, 2008) - 65 %
Historický film, který má zajímavé téma, jež mě ale nedokázalo dostat tak, jak by možná mělo. Přijde mi, že už jsem opravdu nějak hodně otupený, přitom ten osud žen je zde prezentován celkem krutě. Přesto mi ale přišlo, že na konci se z toho stává melodrama, nehledě na spojitost s tragickými historickými událostmi.

Attila Marcel (Attila Marcel, 2013) - 60 %
Taková ta francouzská pohádková fantastika zasazená do skutečného světa současnosti, která jako kdyby navazovala na "Amélii", ale nemá v sobě tak silný příběh, jen pár celkem dobrých nápadů a sem tam nějakou tu figurku, která dovede svým chováním, vystupování, nebo prostě něčím zaujmout. Celkově to ale tak dobré není.

Žádné komentáře:

Okomentovat