úterý 10. května 2016

Muriel se vdává, Jane Got a Gun, Monsters: Dark Continent, The Dreamer, Království


Muriel se vdává (Muriel's Wedding, 1994) - 80 %
Taková velmi příjemná australská romantická komedie, která má pořádné trny. Jako kdybyste se celou dobu chtěli smát, ale film vám dává hodně důvodů k tomu, abyste spíše brečeli. Krásně sladěné drama s komedií, které vlastně vůbec není romantické, alespoň ne v tom americkém slova smyslu. Právě v tom je film krásně jedinečný. Samozřejmě i díky Toni Collette. A k tomu ABBA!

Jane Got a Gun (2015) - 40 %
Jestli se bude pokračovat v podobném duchu, tak ten moderní trend westernového filmu zase velmi brzy opadne. Jako kdyby si filmy chtěli brát něco z Leoneho, ale trochu zapomínali na to, že u něj to opravdu není jen o pomalém tempu a dlouhých záběrech... Ani ty známé ksichty to nezachrání, tohle je westernová nuda. Přitom ten příběh není tak zlý.

Monsters: Dark Continent (2014) - 50 %
Chtěl jsem tomu dát méně, protože ten film je až neskutečně roztahaný, ale přece jen jsem docela zíral na to, jak je povedené CGI. Ty triky tu byly dobré a prostě vypadaly dobře. Jako kdyby to byla mainstreamová produkce. Jen by to chtělo trochu zkrátit stopáž, trochu předělat scénář a šlo by to ještě výš.

The Dreamer (2015) - 80 %
Osobnost Walta Disneyho mě jednoduše fascinuje, a tak jsem se na tenhle životopisný snímek docela těšil. Jasně, je to takové skoro dickensovské, ale nemůžu si pomoct, mně se to prostě líbilo. Klidně bych si dal i pokračování o tom, co bylo dál. Navíc se hezky podařilo zachytit i dobu a byli vybráni fajn herci, kteří mě bavili.

Království (Riget, 1994) - 70 %
Dánové mají očividně zajímavé tvůrce a já mám také pocit, že "Twin Peaks" otevřelo cestu zajímavým seriálům. "Království" je jedním z těch divnějších, ale díky tomu, jakou má atmosféru a jak jsou zde šílené postavy, to prostě má něco do sebe. Některé scény nezapomenete, mezi nimi i úvodní znělku nebo finální porod.

Žádné komentáře:

Okomentovat