pondělí 30. května 2016

Schindlerův seznam, Letec, Tajemství jejich očí, The Lady in the Van, Dobrodružství Priscilly, královny pouště


Schindlerův seznam (Schindler's List, 1993) - 80 %
Rozhoně jeden z nejlepších filmů, jaké kdy Steven Spielberg natočil. Je to silný příběh, který je navíc vyprávěn místy velmi sirově, což i u Spielberga celkem překvapí, nebo minimálně v roce 1993 překvapilo. Skvělé herecké výkony, které ani klasický Spielbergův patos, i když velmi potlačený, neshazuje.

Letec (The Aviator, 2004) - 90 %
Jeden z těch snímků, za které měl Leo spíše dostat Oscara. Je to jeho skvělé představení, které ale není jedinou silnou stránkou filmu. Scorseseho režie je tak sebejistá, že si dovolí i přemrštěnou stopáž, protože ví, že nebude nudit. Poslední dvě hodiny mě tak uhranuly, že jsem se od filmu - už podruhé - nedovedl odtrhnout.

Tajemství jejich očí (Secret in Their Eyes, 2015) - 50 %
Docela dobrý thriller, jehož originál jsem prozatím neviděl, ale pokud bude alespoň o trochu lepší než tento americký remake, tak bych i řekl, že to může být hodně dobré. Myšlenka není špatná, ale rozhřešení se dá tušit, protože se až moc tlačí na herce a ne tolik na příběh. Herecky dobré ale díky nim je to trochu předvídatelné.

The Lady in the Van (2015) - 60 %
Tohle je koncert Maggie Smith, která ukazuje, že velkou herečkou je možné být v jakémkoli věku, stačí jen dobrá role. Tahle role je dobrá, ale celkově snímek trochu pokulhává a nedovedl jsem se do něj většinu stopáže dostat. Hlavně jako komedie funguje tak nějak podivně a rozhodně vás nemusí uhranout.

Dobrodružství Priscilly, královny pouště (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, 1994) - 80 %
Tenhle snímek mě uchvátil. Postavy jsou tady tak parádně zahrané a ani trochu nevyznívají jako karikatury - no dobře, Guy Pearce chvílemi ano - že se vám s nimi snadno podaří propojit. Je to vlastně jen road movie, ale je vizuálně a hudebně krásné, navíc se snaží sdělit příběh, což je neméně důležité. Bál jsem se zbytečně.

Žádné komentáře:

Okomentovat