středa 11. května 2016

Babe - galantní prasátko, Lovecká sezóna 3, Bod zlomu, Tři barvy: Bílá, Deseret


Babe - galantní prasátko (Babe, 1995) - 70 %
Hezký rodinný film, který má ale přece jen kvality, jež jiným filmům chybí. Kromě toho, že je zajímavá forma rozdělení příběhu do jednotlivých kapitol a samotné uvození těchto kapitol, tak vás dostane i triková stránka, která je neuvěřitelná a navíc bez jediného počítačového efektu, alespoň pokud mohu soudit. Hezké a příjemné.

Lovecká sezóna 3 (Open Season 3, 2010) - 30 %
Proč se to ještě jmenuje "Lovecká sezóna", už je těžko říct, ale je jasné, že to je dáno postavami. Postavami, které už nejsou ani trochu vtipné a které jen ukazují, že pro vytvoření animovaného celovečerního filmu není nutné mít dobrý scénář, ale prostě jen setrvačnost. Jestli bude ještě pátý film, tak už je možné všechno.

Bod zlomu (Point Break, 2015) - 20 %
Pro mě rozhodně jeden ze zbytečných filmů tohoto roku. Netvrdí, že původní "Bod zlomu" je veledílo, ale ten nápad je dobrý a navíc tu jsou charismatičtí herci. Ti v remaku chybí. Jediné, co film má, jsou skvělé scény z provozování extrémních sportů, ale popravdě, i to se mi postupně omrzelo a finále už mě vůbec nebavilo.

Tři barvy: Bílá (Trois couleurs: Blanc, 1994) - 80 %
Poslední z trilogie, který jsem ještě neviděl, i když v pořadí vlastně druhý, aby byla dodržena návaznost. Kieślowski byl natolik jedinečným režisérem, že prostě nemohl zklamat ani tímhle filmem, který se místy tváří komicky, ale vždycky máte pocit, že zasáhne do živého. Výborné herecké výkony, ale ještě lepší scénář.

Deseret (1995) - 60 %
Snímek, který se opravdu jen tak nevidí. Experimentální, ale přitom nikoli výstřední. Necelá hodina a půl o tom, jak se vyvíjel stát Utah, a to v obrazech krajiny a architektury, přičemž v pozadí jsou čteny články z New York Times. Jak říkám, je to experimentální, ale v tomhle případě to rozhodně neznamená, že je to špatné.

Žádné komentáře:

Okomentovat