sobota 21. května 2016

Sladké zítřky, Vesmírná Scratastrofa, No Time for Nuts, Mei ren yu, Chuť třešní


Sladké zítřky (The Sweet Hereafter, 1997) - 80 %
Snímek "Sladké zítřky" vypráví velmi silný příběh, ale přesto jej dovedl ještě více umocnit tím, jak je natočený. Prolíná se zde několik lidských rovin, které jsou celkově podány v naprosto dokonalé režii a ve skvělém střihu, kdy nemáte problém s tím pochopit, kde se právě nacházíte a jak se v čase skáče. Velmi dobře natočené.

Vesmírná Scratastrofa (Cosmic srat-tastrophe, 2015) - 60 % 
Myslel jsem si, že tohle bude katastrofa, ale přesun veverky do vesmíru vlastně není vůbec zlý. Je to místy docela vtipné, je to zase takové nezastavitelné, kdy se pořád něco děje a některé gagy jsou opravdu nápadité. Už mě ale tyhle krátké filmy s veverkou prostě nedokážou dostat, jako kdyby už toho bylo moc.

No Time for Nuts (2006) - 60 %
Cestování v čase je trochu provařené, ale tady to celkem fungovalo v tom, aby se Scrat dostal do dalších pořádných průserů. Možná jsem tohle měl vidět dříve a ještě by mě to dostalo, ale po ostatních krátkých snímcích s veverkou už je to prostě jenom fajn. Nechlámu se u toho, ale potěšilo. Aspoň na moment.

Mei ren yu (2016) - 60 %
To, co snímek ztrácí na příběhu, který je tak nějak jednoduše moralizující, to získává na vizuálu, který je ke konci až neskutečně opojný. To, co prezentuje plakát na tento film, je právě v závěru uvedeno do popředí a je to krásné, je to epochální, je to prostě nádherné a já jsem od těch triků nemohl odtrhnout oči.

Chuť třešní (Ta'm e guilass, 1997) - 80 %
I kdyby čtení knihy "1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete" nedalo nic jiného, tak rozhodně mi to dalo představu o tom, že dobré filmy opravdu nejsou jen ty americké, ale hlavně že jsou zde země, které mají kvalitní tvůrce, země, které mají neuvěřitelně inovátorské filmy. Právě "Chuť třešní" je jedním z takových filmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat