neděle 15. května 2016

Underground, Nightmare Nurse, Savva. Serdce voina, Style, Statečné srdce získá nevěstu


Underground (Underground, 1995) - 80 %
Na tomhle snímku je krásně vidět, že se jedná o film, který byl natočen na Balkánu. Emir Kusturica do něj dal tolik neskutečné energie, že tomu ani nebudete věřit. A přitom se jedná o film, který má docela vážné momenty, ale ono se toho v těch třech hodinách vystřídá tolik, že vás to stejně nenechá spadnout do deprese. Veselé, vážné, jedinečné.

Nightmare Nurse (2016) - 40 %
Chlapeček se trochu zláme a potřebuje k tomu sestru. No jo, Amerika je země neomezených možností. Žádnou sestru bych si tam opravdu nenajal. Film má dobré vypjaté momenty a hodně se snaží o to, aby byl nepředvídatelný, což prostě moc nejde. Casting tomu zabraňuje. Finále už je trochu blbé, může zato i skutečnost, že to je televizní film, kde chybí trocha té explicitnosti. Ale v první části jsem nějaké to nepříjemné napětí i cítil.

Savva. Serdce voina (2015) - 50 %
Rovnou se přiznám, že od ruského animovaného filmu jsem nic skvělého nečekal. Nakonec si ale myslím, že se jim to podařilo zvládnout celkem se ctí a že je zde snaha zaujmout i za hranicemi. Ten příběh je klišovitý, o tom žádná, ale celkově už jsem měl z filmu pocit, že se snaží o kvalitnější film než jen něco v duchu "uděláme animák za každou cenu".

Style (2016) - 90 %
Tak musím říct, že jsem v jeden den viděl dva indické filmy, jeden nový (tenhle) a jeden starší ("Statečné srdce získá nevěstu"). A z obou jsem byl naprosto nadšený. "Style" má skvělou stylizaci, což tak nějak naznačuje už název a je to naprosto skvělé, a to jak v romantické rovině, tak i v těch soubojích, které jsou tak nádherně přehnané, ale přitom bez počítačů, že se dá jen potěšeně vzdychnout.

Statečné srdce získá nevěstu (Dilwale Dulhania Le Jayenge, 1995) - 90 %
Romantika ve velkém. První polovina filmu je o tom, jak se do sebe zamilují, druhá polovina je o tom, jak o savou lásku bojují. Má to tři hodiny, ale vůbec to nevadí. Je to zábavné - Indové ve Švýcarsku vypadají překvapivě skvěle - je to skvělé co do choreografie a vlastně i herecky mě to naprosto nadchlo. Začínám chápat lásku k Bollywoodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat