čtvrtek 19. května 2016

Gabbe, Algorithm, Get Squirrely, Sanam Teri Kasam, Osamělá hvězda


Gabbe (Gabbeh, 1996) - 80 %
Jeden z těch filmů, u kterých si uvědomíte, jak je také možné si hrát s obrazem a vytvořit něco naprosto jedinečného. Tady je propojení pohybu a scény tak úchvatné, až se budete divit, jak je možné, že jste něco takového ve filmu viděli jen málo. Íránský film 90. let rozhodně stojí za větší prozkoumání.

Algorithm (2014) - 30 %
Snímek, který se možná snaží něco říct a možná se i snaží něco vyprávět, ale je to vedeno stylem, který se mi prostě vůbec nelíbí. Je to levné, jasně, ale je to tak okatě o ničem, až mi to vadilo. Snímek se hodně snaží filosofovat, čímž se stává celkem úspěšně ubíjející. Gradace naznačena, ale fakticky provedena není.

Get Squirrely (2015) - 30 %
Rádoby heist movie v animované podobě, který ale ukazuje, že i dnes je možné natočit 3D animovaný film, kde bude slabinou nejen příběh, ale i animace samotná. Ta titulní veverka vypadá strašně, stejně jako další zvířata. Možná kdyby tam bylo více žab, tak je to ještě snesitelné. Když vás nebaví koukat na animaci animáku, je to pro něj zlé.

Sanam Teri Kasam (2016) - 70 %
Další indický snímek, který nám tentokrát ukazuje, že je možné natočit dvě a půl hodiny dlouhou romanci, která vás může více méně celou dobu bavit a dokáže z vás vyždímat emoce. Je to místy už trochu moc, ale třeba propojení se zpívanými scénami tady pro mě fungovalo skvěle. Finále dokáže člověka dostat naplno.

Osamělá hvězda (Lone Star, 1996) - 70 %
Film, který se chvíli tváří jako thriller, něco ve stylu "Mlčení jehňátek", ale po nějaké době se to změní a vy sledujete něco, co je hodně podobné komiksu "Skalpy". Má to podobný náboj i podobné řešení témat, kdy navíc dostáváte celkem zajímavý případ, jehož pointa je docela nečekaná, i když ne přímo odzbrojující.

Žádné komentáře:

Okomentovat