neděle 1. května 2016

Philadelphia, Trable o Vánocích, Don Verdean, Nuda per Satana, Xi meng ren sheng


Philadelphia (Philadelphia, 1993) - 80 %
Můžete si o filmu myslet, co chcete, můžete rovnou odsoudit téma a jeho pojetí, jenže se tomu prostě nedá vzít, že je to sice trochu naivní - jak v zobrazení nemoci, tak i v obrácení Denzelovy postavy "na pravou víru" lidskosti - pořád zde budete mít primárně silný příběh se skvělými herci, kteří z prvoplánové podívané dělají pořádné drama.

Trable o Vánocích (Love the Coopers, 2015) - 40 %
Takový ten klasický vánoční filmy, kdy má rodina trable, většinou mezi sebou navzájem, ale nakonec to skončí tak, že jsou všichni šťastní. Takový ten obrázek o nevyrovnaných magorech, kteří se alespoň na jeden den v roce dovedou srovnat. Ale to herecké obsazení se mi líbilo natolik, že mě to i chvílemi bavilo.

Don Verdean (2015) - 45 %
Přál jsem si, aby to bylo ještě divnější, anebo ještě vtipnější, ale nedočkal jsem se. Také jsem si trochu přál, aby tam některé postavy byly více, protože byly skvělé, hlavně Boaz, i když ten měl prostoru dost. Jenže po skončení snímku jsem se nemohlo zbavit jednoho pocitu. A to pocitu, že to vlastně bylo o hovnu.

Nuda per Satana (1974) - 30 %
Tohle bylo jedno velké zklamání. Čekal jsem, že to bude snímek odvážný, ale on se vydal spíše cestou psychedelické podivnosti, která ale vlastně v konečném důsledku není ani tak moc ujetá. Za zmínku pak stojí jedině Rita Calderoni, která má tělo, na něž se chcete klidně i tu hodinu a něco dívat. Jinak nic.

Xi meng ren sheng (1993) - 60 %
Zajímavý pohled na to, jaký byl život na Tchaj-wanu a že rozhodně němečtí nacisté a sovětští komunisté nebyly první, kdo dobře zvládal propagandu. Japonci to uměli také skvěle, což asi tak překvapivé není. Oni jsou fanatici. Jenže tenhle snímek mi i přes zajímavou formu přišel prostě strašně utahaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat