úterý 3. května 2016

Astenický syndrom, Misconduct, Mountain Men, The Challenger, Samurai Cop 2: Deadly Vengeance


Astenický syndrom (Astenicheskiy sindrom, 1990) - 45 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle snímek vnímám spíše jako takovou autorskou snahu něco předvést, a to v podstatě jakkoli bez toho, aby to bylo divácky zajímavé. Ano, je zde kritika, ano je zde podána tak, že to ani moc chápat nechcete. Jsou zde dobré nápady, ale podle mě za to tenhle dva a půl hodiny dlouhý film nestojí.

Misconduct (2016) - 40 %
Ten film se tak moc snaží, až je z toho prostě jen obyčejný thriller, který naprosto nic nevytříská ze skvělých velkých jmen, která zde má. No, ten al Pacino trochu něco, ale Anthony Hopkins je tu opravdu jen pro jméno. Těšil jsem se na mojí oblíbenou Malin Åkerman, z které jsem sice viděl dost, ale i tak zde byla málo. No, rozhodně zklamání.

Mountain Men (2014) - 40 %
Hezký snímek o tom, jak se do vedou dva muži sblížit. Jsou to dva bratři, takže v tom nehledejte nic víc, než v tom skutečně je. Není to až tak špatný snímek, ale nějak mě tohle sbližování bratrů nedostalo, a to si myslím, že mám podobné filmy jinak docela rád. Nevím, asi mi to moc nesedlo herecky.

The Challenger (2015) - 60 %
Filmy o boxerech mám prostě rád, co si budu nalhávat. Mají něco do sebe. Tenhle je takový "Rocky" po čtyřiceti letech a nepřináší toho moc nového, ale stejně je ten příběh prostě dobrý a mě i trochu dojímal. Jo, a nabudu lhát ani v tomhle - nejvíce mě dojímal Michael Clarke Duncan, který více jak tři roky po smrti ukazuje, že umřel příliš mladý a že byl výborným hercem.

Nedám tomu, 100 %, ale 90 % jen proto, že místy tam prostě jsou hluché momenty, které mě nebavily, ale jinak mi tohle přišlo jako naprosto parádní béčko, ještě lepší než první film natočený před pětadvaceti lety. Je to strašně levné, místy strašně hloupé, ale přitom krásné, nostalgické a s parádním hudebním soundtrackem. Jestli se bude vybírat na třetí film, budu jedním z přihazujících.

Žádné komentáře:

Okomentovat