sobota 7. května 2016

Divoké rákosí, Camino, Emelie, Hot Bot, Chungking express


Divoké rákosí (Les roseaux sauvages, 1994) - 80 %
Živě a zajímavě natočený snímek, který ukazuje to, jak politika dovede ovlivňovat jednotlivce a jeho vztahy. Lidé si dělají názory, což je dobře, ale tyto názory je od sebe dovedou odvádět, případně jimi naprosto cloumat. A to jen proto, že mají trochu jiné smýšlení, ale ne proto, že jsou špatní lidé. Tohle je hodně zajímavé nahlédnutí na člověka a jeho utváření.

Camino (2015) - 50 %
Zoë Bell je fajn a já jsem rád, že se skutečně stala normální herečkou a ne jen kaskadérkou, ale tenhle film u tak dobrý není. Ten příběh je neskutečně prázdný a chce se skrýt za specifický způsob natáčení, v podstatě v tradici moderního pomalého drsného dramatu. Bohužel výsledek je prostě trochu nudný. Ale na ten průměr to dojde.

Emelie (2015) - 70 %
Přesně ten film, z kterého budete mít hodně nepříjemné pocity a s těmito pocity budete odcházet z jeho sledování. Když si najmou pro svoje děti holku na hlídání, ani netuší, co vlastně způsobí. Když tohle vidím, tak si hodně rozmyslím, jestli někdy nechat děti někomu, koho vlastně neznám, ale má nějaké doporučení. Ještě teď se z toho musím otřepat, i když konec už byl až moc tradiční

Hot Bot (2016) - 50 %
Přesně taková komedie, jakou očekáváte. Je to místy hodně trapné, je to hodně o sexu a je to pubertální, prsa zde v podstatě žádná nejsou, což je velká škoda a velké pochybení, ale jinak dostanete to, co od podobně blbé komedie očekáváte. Několikrát jsem se docela pobavil, takže za mě fajn průměr.

Chungking express (Chung Hing sam lam, 1994) - 70 %
Já vím, že to není úplně nejlepší, když si budete z tohoto filmu pamatovat hlavně jeho soundtrack, ale ta hudba vás tady tak dostane, mimo jiné i tím, že tam vlastně nepatří, že se tam nehodí. Ale právě proto je tak odzbrojující. Navíc jsou to moje oblíbené písně, i když třeba v asijském podání. Jízda, zvláštní, ale krásná.

Žádné komentáře:

Okomentovat