neděle 22. května 2016

Zachraňte vojína Ryana, Brand New-U, Pee-wee's Big Holiday, Aap wong, Osudová sázka


Zachraňte vojína Ryana (Saving Private Ryan, 1998) - 65 %
Poprvé jsem snímek viděl před více jak deseti lety. A byl jsem nadšený. Podruhé jsem jej viděl před pěti lety a byl jsem pořád nadšený, potřetí jsem ho viděl dnes a až moc do očí bilo, jak je ten příběh pitomý a vlastně jde jen o to, aby tam mohlo být dojemné finále a stařeček mohl pronést to své. Patetické, jak Spielberg káže, ale přesto je to pořád dobrý film. Vylodění nepřekonatelné. Film pro mě hodně zestárnul.

Brand New-U (2015) - 40 %
Nějak nemůžu těmhle "sci-fi" snímkům přijít na chuť. Je v nich něco, co obdivuji, a to snahu něco říct, sdělit světu, ale dějově mě to prostě nebaví a já bych se raději díval na něco jiného. Asi mi to přijde moc utahané a bez emocí, nevím. Na více jak hodinu a půl ale snímek opravdu zase tolik neřekl.

Pee-wee's Big Holiday (2016) - 40 %
Moje první setkání s Pee-weem je spíše takové rozpačité. Nemohu si pomoct, ale Paul Reubens v třiašedesáti jako tahle potrhlá postavička vypadá divně, spíše jako taková ta loutka, co sedí břichomluvci na klíně. I když jsou zde vtipné momenty, celkově mě postava i snímek spíše zklamaly, než abych se bavil.

Aap wong (2015) - 60 %
"Aap wong" anebo také "The Gigolo" není skvělý film, ale přesto jsem se u jeho sledování místy docela bavil. Nahota je zde na celkem dobré úrovni, i když nikoli nějak přehnaná. Sexy film ale rozhodně je. A mám pocit, že o to především šlo. V závěru možná zbytečně moc překombinované, ale na mě to fungovalo.

Osudová sázka (Buffalo '66, 1998) - 70 %
Není to snímek, do kterého bych se mohl naplno zamilovat, ale rozhodně se jedná o snímek zajímavý, který stojí na zvláštních hereckých výkonech, kdy ani Ricci, ani Gallo nejsou výrazní emočně, ale přesto vás svým hraním dostanou. Tempo je hodně pomalé, jako kdyby se ani nikam nedošlo, ale stejně vás dovede snímek polapit a donutit jej sledovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat