úterý 2. srpna 2016

Království zvěrstev, Vítězové a poražení, Astro Boy, Kapička štěstí, Moje tlustá řecká svatba


Království zvěrstev (Animal Kingdom, 2010) - 50 %
Asi je to tím, že jsem v poslední době viděl až moc podobně laděných kriminálních filmů, ale tenhle mě prostě nebavil. Herecké výkony jsou dobré, o tom žádná, ale k čemu mi to je, když se dívám na film, kde jsou postavy, které je snadné nesnášet, není na nich nic, co bych chtěl sledovat. A nakonec, ani příběh mě nedovedl strhnout.

Vítězové a poražení (Any Given Sunday, 1999) - 70 %
I když je ten příběh vlastně neskutečně jednoduchý a celé je to podané jako klasický sportovní film, kde se musí jít od proher k vítězství, tak Oliver Stone natočil snímek takovým způsobem, že vás prostě dovede strhnout. V závěru jsem jen napjatě sledoval, jak to dopadne, i když to bylo jasné, a právě za tuhle schopnost strhnout dávám, kolik dávám.

Astro Boy (Astro Boy, 2009) - 50 %
Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné.

Kapička štěstí (Just My Luck, 1957) - 55 %
Pro mě zatím nejslabší film s Normanem Wisdomem, kdy mi děj přišel tak zvláštně roztříštěný, že zde nebyly pořádně záchytné body, o které bych se opřel. U některých scén pak budete mít pocit, že se trochu opakuje a že už jste to - i když v jiné podobě - v jeho podání viděli. Pořád ale dovede sem tam rozesmát.

Moje tlustá řecká svatba (My Big Fat Greek Wedding, 2002) - 70 %
"Moje tlustá řecká svatba" je přesně to, co od romantické komedie očekáváte. Je zde zamilovaný příběh, který je překvapivě prostý nějakého toho zvratu, kdy na sebe dvojice bude naštvaná, je zde humor, který je místy naprosto výtečný, ale navíc jsou tu ještě Řekové a jejich nátura, která sem parádně sedne.

Žádné komentáře:

Okomentovat