středa 3. srpna 2016

Cosi je ve vzduchu, Approaching the Unknown, Cell, Moje tlustá řecká svatba 2, The Square Peg


Cosi je ve vzduchu (Après mai, 2012) - 45 %
Na tomhle filmu oceňuji, jak se mu podařilo zachytit dobu 70. let, a to nejen ve Francii, prostřednictvím postav, které se snaží najít své místo ve světě a v životě. To je všechno, co na něm oceňuji, protože jinak je to něco, co mě skutečně nebavilo a osudy postav mě nijak zásadně nezajímaly.

Approaching the Unknown (2016) - 40 %
Mark Strong se snaží a celkem mu to vychází, ale je tu samotný samotinký v příběhu, který až moc připomíná "Marťana", i když jde vážnou cestou a neodehrává se na Marsu, ale během cesty na něj. Tvůrci ale nedali filmu potřebný náboj a ten se jeví až příliš malý, a to i myšlenkově, než aby mohl skutečně zaujmout.

Cell (2016) - 40 %
"Puls" zrovna nepatří k nejpovedenějším Kingovým knihám a celkem vám v jeho bibliografii zapadne. Dalo se pak očekávat, že film, na který se čekalo docela dlouho, nebude také nic moc. V podstatě je to variace na zombie téma, která má originální prvky, ale ve filmovém podání je jednoduše nudná a s hluchými místy.

Moje tlustá řecká svatba 2 (My Big Fat Greek Wedding 2, 2016) - 40 %
Je hezké, že se vrátili všichni herci, ale už to prostě není ono. Je to spíše jen ztřeštěná než promyšlená komedie, což je celkem škoda, protože první film stál hlavně na dobrém scénáři a dobré chemii mezi postavami. Ty jsou zde v podstatě jako vedlejší a jde jen o to, aby se babička s dědou znovu oženili. Pár vtipných momentů ano, ale nic víc.

The Square Peg (1958) - 80 %
Jeden z těch hodně dobrých filmů s Normanem Wisdomem a jeho alter egem Normanem Pitkinem. Tentokrát se pouští do armády a rovnou si zahraje dvojroli britského roztomilého budižkničemu - jako klasicky - a německého generála. A obojí mu jde naprosto výtečně, hlavně pak finální konfrontace je parádní.

Žádné komentáře:

Okomentovat