středa 31. srpna 2016

Antboy: Pomsta rudé fúrie, Bahubali: The Beginning, Holičství 2, Helix, Numb


Antboy: Pomsta rudé fúrie (Antboy: Den Røde Furies hævn, 2014) - 50 %
Musím uznat, že tohle je o dost lepší než první díl. Tam bylo potřeba prezentovat ten tolikrát ohraný zrod, ale tohle už je trochu temnější, trochu drsnější, i když je to pořád primárně rodinný film, a už tu jsou i celkem fajn nápady a triky, i když v rámci komiksového žánru to pořád není nic nového pod sluncem.

Nemůžu si pomoct, ale tenhle snímek mě prostě dostal. Bylo to krásně epické, úchvatně fantazijní, skvěle akční s choreografií, která byla místy naprosto odzbrojující. Nebýt těch špatných triků, které někdy až příliš bily do očí, klidně bych tomuhle snímku dal i 100 %, ale přece jen si mohli dát záležet i na těch CGI tricích.

Holičství 2 (Barbershop 2: Back in Business, 2004) - 35 %
Oproti prvnímu filmu je tohle už moc křečovité a není to vlastně ani moc vtipné. Popravdě se řeší skoro to samé, jsou zde nějaké vztahy, které se rozvíjejí, ale ani to není moc horké, prostě jen špatně odvedená dvojka, které už chybí jakýkoli náboj, jenž by dokázal diváka nabudit na podobnou podívanou.

Helix (2015) - 45 %
Takové celkem normální, chce se mi říct až obyčejné sci-fi béčkového charakteru, které nenabídne skvělé triky, ani nijak geniální příběh, ale přece jen se snaží přenést na diváka nějakou tu myšlenku, což se mi vlastně líbilo, ač to bylo místy trochu příliš zřejmé. Za chvíli to zapomenu, ale neurazilo mě to.

Numb (2015) - 60 %
Hodně nepříjemný filmů, hlavně v tom smyslu, jak se mu dokonale podařilo přenést chlad na diváka. Když se na tohle bude někdo koukat, bude mít pocit, že také mrzne. V tomhle směru snímek funguje skutečně skvěle, co se děje týká, ten je dost slabý na to, aby vydal na tak dlouhý snímek. Ale i tak dávám lehký nadprůměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat