pondělí 4. července 2016

Perutě pomsty, Řek Zorba, Amerika, Moji přátelé, Demolition Man


Perutě pomsty (AirForce, 1943) - 60 %
Vůbec to není špatný film, protože se "Perutě pomsty" věnují tématu Pearl Harboru zase z trochu jiného pohledu, ale přesto to není film, který by mě nějak víc dostal. Herci jsou zajímavý, ale jednoduše jsem měl pocit, že je to další chlapská, hrdinská podívaná, která exceluje až v bojových scénách.

Řek Zorba (Alexis Zorbas, 1964) - 80 %
Samozřejmě, že hvězdou tohoto filmu je Anthony Quinn, který nedokázal ztvárnit jen skvělou postavu, ale především povahu, která je mě osobně protivná, ale chápete to, proč se chová, jak se chová, chápete to, že pokud něco hraje, tak to hraje tak dobře, že tak žije. Absurdní, ale absurdně krásný příběh.

Amerika (1994) - 50 %
Já si prostě nemyslím, že by se měl někdo chopit Kafky. Ať ho lidé rozebírají, ať ho zkouší pochopit, ale zkoušet podle něj točit film nebo třeba psát a kreslit komiksy, prostě nebude fungovat. Jasně, nemusí to být špatné, ale nebude to ani skvělé. Bohužel v tomhle případě je nejsilnějším dojmem hudba a finální píseň.

Moji přátelé (Amici miei, 1975) - 60 %
Přiznám se, že vlastně nevím, co jsem čekal, ale podle hodnocení něco, co mě naprosto odrovná. No, neodrovnalo a já jsem dostal v podstatě italský film, který je celkem fajn, ale který mě nedokázal nadchnout a u kterého jsem se nedovedl skutečně bavit. Dám ještě šanci dalším dvěma dílům, snad to bude lepší.

Demolition Man (Demolition Man, 1993) - 90 %
Jasně, ty body jsou hodně z nostalgie, ale tenhle film mi prostě dokázal uvíznout v paměti a já si z něj pamatuji docela dost hlášek, což pro mě není až tak obvyklé. I po letech mě to velmi bavilo a Stallone je zde skvělý a jeho chemie se Sandrou parádně funguje. Phoenix mi tu jako záporák najednou přišel strašně obyčejný, ale i tak pořád paráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat