pátek 22. července 2016

Americký ninja 2, Emmanuelle 4, Vzkaz v láhvi, Báječná Angelika, Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown


Americký ninja 2 (American Ninja 2: The Confrontation, 1987) - 50 %
Dudikoffova postava se stává v tomhle filmu neskutečně tuctovou a nezajímavou, prostě jen další akční hrdina z mnoha. Jeho drsnější a nepřístupnější pojetí z prvního filmu je naprosto zapomenuto, hodně se tentokrát sází na humor, což je fajn jenom místy. Souboje místy ujdou, místy nic moc, stejně jako zápletka, která se hodně tříští na hloupostech.

Emmanuelle 4 (Emmanuelle IV, 1984) - 20 %
Smysl téhle série už skutečně nechápu. Plastická operace, která má klasickou představitelku přeměnit na novou osobu, je příjemně ujetá, ale nakonec vyznívá spíš debilně než vtipně. Tohle už není ani zábavné, ani vtipné a už vůbec to není něco, co by bylo skutečně příjemně erotické. Na tohle se jednoduše skoro nedá koukat.

Vzkaz v láhvi (Flaskepost fra P, 2016) - 70 %
Nikolaj Lie Kaas byl naprosto skvělou volbou do hlavní role, protože jeho zamračený obličej a minimalismus jdou dohromady s postavou, o které si nejste jistí, jestli je geniální, anebo prostě jen nejistá. Filmu trochu ubírají určité nelogičnosti nebo spíše zbytečné prvky, které byly převzaty z knihy proto, aby nebyla ještě více okleštěna - třeba vrahova "milenka" nemá ve filmu moc velké opodstatnění. I tak je to ale výborný thriller, z kterého vás bude mrazit.

Báječná Angelika (Merveilleuse Angélique, 1965) - 60 %
Ještě to není až takový úpadek, ale po prvním dílu je to skutečně zklamání. Scenáristicky je to mnohem prázdnější a už jde opravdu jen o intriky a o to, jak se Angelice zase podaří dostat z nějakého pořádného průseru. Michele je pořád krásná, jsou zde zajímavé postavy, ale mnohé jen proto, abychom je více neviděli.

Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown (Never Back Down 2: The Beatdown, 2011) - 40 %
Není to ani lepší, ani horší než první díl, je to tak nějak stejná, ale kdybych tenhle film viděl první, asi by se mi líbil víc. Je takový příjemně malý, herci si zde sice hrají na frajery, ale tak nějak se to dá kousnout. Souboje jsou dobré, i když většinou krátké, scéna s teleskopickým obuškem na konci je dobře drsná.

Žádné komentáře:

Okomentovat