pondělí 16. listopadu 2015

Amarcord, Ten Thousand Saints, Aladin, Arthur & Merlin, AWOL-72


Amarcord (Amarcord, 1973) - 70 %
Už jsem si myslel, že Fellini opravdu nebude pro mě, ale tohle je film, který mi sednul a skutečně to není jen kvůli velkým ňadrům. Líbilo se mi tohle celkem lidské pojetí toho, jak je možné dospívat, navíc se scénami, které ani v současných filmech moc neuvidíte. Uvolněnost lidského života v kontrastu s dobou, která měla společnost přivést do smrtící křeče.

Ten Thousand Saints (2015) - 55 %
Zase jeden takový ten film, který se snaží na dvou hodinách zachytit komplikovanou lidskou situaci a životní příběhy, které by bylo možné vměstnat klidně do hodiny i méně času a možná docílit i mnohem lepšího výsledku z celého promítání. Ty herecké výkony jsou dobré, ale mě tohle prostě nestrhlo a místy jsem se dost nudil.

Aladin (Aladdin, 1992) - 80 %
Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví.

Arthur & Merlin (2015) - 25 %
Já nechci vidět krále Artuše a čaroděje Merlina v nízkorozpočtovém filmu. Takový se mi může přehrát v hlavě. Já je chci vidět ve skvělém bijáku, kde budou příšery, kde budou velké bitvy a celé to bude pompézní. Tohle je prostě jen snaha mladých filmařů přiživit se na legendě a snažit se ji pojmout rádoby originálně a sem tam vtipně.

AWOL-72 (2015) - 50 %
Tohle je tak nějak klasická, očekávaná akčárna, kde je hrdina, který se nebojí lámat kosti, příběh, který se nebojí nezacházet nikam daleko, no a celkem krátká stopáž, která hodně vynahrazuje. Jojo, tohle je něco, co od podobného filmu čekám. Možná trochu zbytečně vážné, ale Gossovi o z nějakého důvodu prostě věřím. RZA v možná až příliš malé roli mírně zklamal.

Žádné komentáře:

Okomentovat