pondělí 2. dubna 2018

Beast of Burden, Black Panther, V záři reflektorů: Carrie Fisher a Debbie Reynolds, Hurvínek a kouzelné muzeum, Simonův vesmír


Beast of Burden (2018) - 50 %
Tentokrát budu celkem hodný, protože si myslím, že si to snímek "Beast of Burden" trochu zaslouží. Daniel Radcliffe dělá, co může, aby byl snímek zajímavý, aby vás po celou dobu dokázal strhnout, a daří se mu to. Bohužel směřování snímku není takové, aby vás to dokázalo odrovnat, jeho finále je celkem nijaké.

Black Panther (Black Panther, 2018) - 70 %
Snímek, který rozhodně dovede upoutat svým pojetím, kdy se zaměřuje na Afriku, na černošského hrdinu a má to svá specifika, zbytečně se tam necpou další superhrdinové, což by mohlo trochu narušovat kontinuitu, ale vlastně to nevadí. Herci byli skvěle zvoleni a z hlediska akčního jsou tu výborné scény.

V záři reflektorů: Carrie Fisher a Debbie Reynolds (Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds, 2016) - 80 %
Vztah Carrie Fisher a Debbie Reynolds byl velmi zvláštní, a to i přesto, že se celkem logicky nabízí, že si byly velmi blízké, když se jednalo o dceru a matku. Ale ony byly jako kamarádky, a to v podstatě až do konce. Možná ke konci svých životů dřív než v minulosti. A kamera se nebojí ukázat i jejich slabší chvilky, což je sympatické. Krásný hold oběma ženám.

Hurvínek a kouzelné muzeum (2017) - 50 %
Loutková klasika je trochu zabitá 3D animací, ale musí se tomu nechat, že i tak to loutky oslavuje. Příběh je ke konci trochu hloupoučký a moc pozitivní, ale funguje a to spojení moderního s klasickým je docela dobré. A ano, ty postavičky mají potenciál i pro současného diváka, dětského i dospělého.

Simonův vesmír (I rymden finns inga känslor, 2010) - 80 %
Bill Skarsgård, rozhodně zdědil talent po svém otci a je na něm vidět, že se nebojí žádné role. A to je moc dobře, protože je bez problémů zvládá. "Simonův vesmír" je jeho koncertem, ale celkově je to snímek, který je skvěle pojatý, příjemný a velmi zábavný, a to i přesto, že to v normálním životě prostě sranda být nemůže.



Žádné komentáře:

Okomentovat