pátek 30. června 2017

Sundown - město pomsty, Diamond Cartel, Fan, Ať žije hrdina dobyvatel, Havajané


Sundown - město pomsty (Decision at Sundown, 1957) - 65 %
Takový nenápadný western o tom, jak se chce jeden chlapík pomstít jinému, protože byl namočený do sebevraždy jeho ženy, i když i on sám nějakou vinu nese. Je to hodně ukecané, hraje se na finále, které je důležité, a které skutečně ukazuje, že to není jen průměrný western. Možná to není tak akční, ale vztahově je to dobré.

Diamond Cartel (2017) - 20 %
Michael Madsen a Peter O'Toole ještě před smrtí, to zní docela zajímavě. Jenže není. Mají zde klasické krátké štěky, navíc ve filmu, který se více vyžívá v debilních digitálních tricích, které mě v tomhle případě uráží. Tohle mělo akční potenciál, ale akce zde není, co by se za nehet vešlo. Ani starší akční borci to neozvláštní.

Fan (Fan, 2016) - 80 %
Tak tohle se povedlo. Zase jednou film, kde se Shahrukh Khan nemusí zbytečně pitvořit, a pokud, ta jeto jen ku prospěchu vyprávěného příběhu. Fanoušek, který se rozhodne vydávat za svůj vzor a jde tak daleko, že se o chce zbavit. Výborně gradující snímek, který vyniká povedenými triky a maskami a hlavně skvělým Khanem v hlavní dvojroli.

Ať žije hrdina dobyvatel (Hail the conquering Hero, 1944) -  60 %
Válečný snímek, nebo píše tedy protiválečným, který více sedí do roku 1944, kdy byl natočen, než do současnosti. Dle mého už není tak aktuální, i když válka tedy zuří pořád. Je to místy komické, ale to finální moralizování mi jednoduše nějak moc nesedlo, stejně jako množství hluchých míst, kde to dialogy nevytrhnou.

Havajané (The Hawaiians, 1970) - 50 %
Charlton Heston není z těch herců, které bych měl nějak extra rád. Jeho macho přístup mi moc nesedí a nesedí mi ani v tomhle filmu, i když se možná snaží ukázat, jak bílý člověk dovedl poničit i tak krásné míst, jakým je Havaj. Čínští a další asijští herci jsou zde ale mnohem zajímavější než hlavní hvězda.

Žádné komentáře:

Okomentovat