pátek 14. července 2017

Kozí roh, Boj sněžného pluhu s mafií, Boj, Maroon, Sleepless


Kozí roh (Kozijat rog, 1972) - 80 %
Snímek může dějově lehce připomenout "Pramen panny", ale možná ještě více připomene Bergmanovu tvorbu svou poetikou. Na druhou stranu, trochu to připomíná i "Markétu Lazarovou". V konečném důsledku se ale jedná o velmi intenzívní film, který vám předvede bulharskou filmařinu v nejlepším světle.

Boj sněžného pluhu s mafií (Kraftidioten, 2014) - 70 %
Snímek, který má skvělé prostředí a nakonec i docela zajímavé postavy, které se střetnou v lehce bizarní válce gangů, která vrcholí finální scénou. Jsou zde používané zajímavé obrazové prvky (například černá okna pro rozloučení), které dodávají snímku nádech originality. Herecky snímek nezklame.

Boj (Krigen, 2015) - 70 %
Dobře natočený příběh o tom, jaká je vlastně odpovědnost vojáků a jaké je jejich rozhodování, respektive, jaké jsou následky jejich rozhodování. Film se docela dobře zaměřuje na to, jak je možné propojit klasický život s tím vojenským, že i ti, co jsou vojáky, jsou ve skutečnosti jen lidé. Je to trochu jiný pohled, niternější.

Maroon (2016) - 50 %
Byl by to docela dobrý psychologický film - a on to psychologický film je - který má zajímavé momenty (třeba splachování prstu do záchodu), ale celkově to nedokáže udržet dobré tempo a nakonec zde není ani nic, co byste tak nějak celou dobu nečekali. Ale zase jedna celkem zajímavá ukázka toho, jak také vypadá indický film.

Sleepless (2017) - 60 %
Tenhle snímek má docela dost nelogičností, ale když jsem sledoval bitky, říkal jsem si, že tady někdo prostě chtěl, aby to vypadalo dobře a nápaditě. Jamie Foxx tu hraje celkem strašně, Michelle Monaghan a její pátrání je o ničem, ale stejně to v sobě má náboj a drive, který mě chytnul, a to i přes předvídatelnost děje.

Žádné komentáře:

Okomentovat