sobota 13. srpna 2016

Štamgast, Zataženo, občas trakaře, Krokodýl Dundee, Den nezávislosti: Nový útok, Hallelooya


Štamgast (Barfly, 1987) - 50 %
"Štamgast" rozhodně není snímek pro mě. Charles Bukowski mě zajímá spíše v knižní podobě, ale když se na to pak člověk kouká, nemám zrovna pocit, že tohle je něco, co bych chtěl sledovat. Mickey Rourke si očividně roli užívá a vedle Faye je skvělý. Nejinak je tomu v jejím případě, ale Mickey tady vyniká.

Zataženo, občas trakaře (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2009) - 60 %
Snímek je docela fajn, hlavně mě příjemně překvapilo několik skvělých nápadů, jak využít potraviny v podstatě pro hororové scény. Příchod kuřat je skutečně příjemně hororový, ale jinak je to celkem klasický film o tom, jak se jeden outsider chce prosadit, málem se to všechno podělá, ale proto, že má dobré srdce, zachrání, co se dá.

Krokodýl Dundee (Crocodile Dundee, 1986) - 70 %
Je v tom hodně nostalgie, opravdu hodně nostalgie, ale stejně si myslím, že je to dobrý film, už jen proto, že si herci skvěle sedli (natolik, že se Paul a Linda v roce 1990 vzali, aby se bohužel v roce 2014 rozešli), ale je to i v tom, že je to příjemně drsné, chlapské a přitom dost romantické, aby se to líbilo i ženám.

Den nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgence, 2016) - 80 %
Jasně, že je to děsná ptákovina a dějově to zaser tak moc nepřekvapí, protože je to nakonec jen velkolepější předělávka prvního filmu, ale návrat některých postav - a že jich bylo! - mě nesmírně potěšil a já jsem byl zvědavý, jak se s novou, větší hrozbou vypořádají. Doufám, že dojde i na třetí díl. To by mohlo být epické.

Hallelooya (2016) - 60 %
Hezký příběh o jednom muži a jedné ženě, kteří se jako malí měli hodně rádio, ale pak se rozdělili, aby se o dvě desítky let později zase setkali a našli si k sobě cestu. Milé, příjemné, ale je to celkově tak nějak obyčejné, kdy ve filmu je až moc postav, bez kterých by se to obešlo, stejně jako by bylo možné zkrátit celkovou délku.

Žádné komentáře:

Okomentovat