neděle 21. srpna 2016

Hidden in the Woods, Božské děti, Jacobinte Swargarajyam, Kammatti Paadam, Love Finds You in Valentine


Hidden in the Woods (2014) - 50 %
Takový celkem průměrný thriller, který trochu padá na hereckých výkonech a možná také trochu podivně pozitivním příběhu, který mi ale sedl. Docela se mi líbilo, jak si musí hrdinka projít peklem, aby měla naději na to, že se něco zlepší. Ale otázkou zůstává, jestli se něco skutečně zlepší. Překvapivé množství erotických scén bez nahoty.

Božské děti (Bacheha-Ye aseman, 1997) - 80 %
Hodně silný film o tom, jak jeden malý chlapec ztratil boty. Skoro by se chtělo říct, co je to za téma, ale když vezmete správné postavy, správné prostředí a správnou společenskou vrstvu, silný film se z toho udělat dá. Íránská kinematografie opět dokazuje, že z arabských zemí patří k dlouhodobě nejlepším.

Jacobinte Swargarajyam (2016) - 60 %
Indické rodinné drama, které se překvapivě více zaměřuje na vztahy, než na samotnou stylizovanou stránku filmu, což je na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu, jako kdyby mi tam něco chybělo. Nebylo to takové, jak jsem čekal, asi v domnění, že každý indický film musí vypadat strašně cool a příběh je podružný.

Kammatti Paadam (2016) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale u tohoto filmu jsem měl pocit, že se jedná o něco menšího, než jak se to ve skutečnosti tváří. Tříhodinová stopáž je v tomto případě dle mého zbytečná a spíše by se hodilo, pokud by se zkrátila minimálně tak na dvě třetiny. Zase je zde akce, je zde napětí, zase nejde říct, že by film nudil celou dobu.

Klasická líbivá romantika, kdy ona je holka z města a vrací se na farmu, kde mohla vyrůstat. Tam narazí na nepřístupného "tvrďáka", i když tohle je spíš napomádovaný měkoň, mají k sobě spíše odpor, i když hraný, no a pak to dobře dopadne. Nic nového pod sluncem, hezky se na to kouká, ale člověku to nic nedá.

Žádné komentáře:

Okomentovat