středa 4. května 2016

Modrý drak, Legendy zločinu, Zootropolis: Město zvířat, V srdci moře, Svatební hostina


Modrý drak (Lan feng zheng, 1993) - 80 %
Takový zajímavě lidský film, což mě na něm dostalo. Jako kdybyste se nedívali na asijský, ale klidně evropský film. Takové krásné - ne nutně vždy dějem - nahlédnutí do obyčejného lidského života, které se mě tak nějak mile dotklo, že jsem u filmu udržel celou dobu takovou příjemnou, mírumilovnou náladu, a to přesto, že to je politicko-kritický snímek. Ale ten dětský pohled tady vede.

Legendy zločinu (Legend, 2015) - 60%
Tom Hardy je ve dvojroli naprosto omračující a člověk se diví, proč neměl nominaci na Oscara za tenhle film. Rok 2015 byl rozhodně jeho rokem, i když žádnou velkou cenu nevyhrál. Film s ním byly parádní a také "Legendy zločinu" se celkem povedli, a to hlavně v tom, jak graduje sebedestrukce bratrů. Mimochodem výborné dobové zachycení Londýna.

Zootropolis: Město zvířat (Zootopia, 2016) - 90 %
Hned na začátek roku výborný animák, který bude mít nejspíš jen málo konkurence. Kromě toho, že je animace naprosto skvělá a zvířata v ní vypadají výborně, nejen vizuálně, ale i pohybově, kdy mají skutečně pohyby zvířat, i když jsou polidštěná, tak dostáváte i skvělý detektivní příběh, který je napínavý a nepřestává být zábavný. Studio Disney opět potěšilo.

V srdci moře (In the Heart of the Sea, 2015) - 60 %
První polovina filmu mě naprosto unavila a já jsem si říkal, že Ron Howard natočil jen pitomý film o tom, jak jeden frajer chce lovit jednu velrybu. A dal tomu dokonalý vizuál. Jenže pak přišla druhá polovina, která napravila reputaci té první a já jsem sledoval jiný film, film, který nechce jít hollywoodskými konvencemi. V tu chvíli to bylo dobré.

Svatební hostina (Xi yan, 1993) - 70 %
Ang Lee mě tímhle filmem docela překvapil, ale on je prostě ukázkou režiséra, který zvládne dobře natočit v podstatě jakýkoli žánr. A tahle homosexuální komedie je podaná tak krásně lidsky, že vás prostě musí bavit. Není to tak vtipné, jak jsem očekával, ale právě lehkost humoru a celkového pojetí vás dovedou odzbrojit.

Žádné komentáře:

Okomentovat