neděle 8. května 2016

Crumb, Jesus Christ Superstar, Dragon Warriors, Kill or Be Killed, Satanské tango


Crumb (Crumb, 1994) - 80 %
Robert Crumb je jeden z těch umělců, kteří se vám dostanou pod kůži, anebo vás naprosto nebudou zajímat a budou vás možná pohoršovat. Anebo si budete myslet, že je to akorát nadržený úchyl. Možná je, no a co? Já mám tvorbu Roberta Crumba rád a jsem rád, že jsem se mohl trochu dovědět, kde to vlastně je mimo panely komiksů.

Jesus Christ Superstar (Jesus Christ Superstar, 1973) - 80 %
Tohle je muzikál, který mě dostává. Pravda, ty písně znám spíše v českém provedení, ale ani to původní vám nebude vadit, strhne vás. Ano, je to samozřejmě muzikál, který vychází z biblického příběhu, ale pokud odhlédneme od náboženství, tak Ježíšův příběh je prostě dobře napsaný. Ale ta hudba a ty písně... Stejně tak mě dostalo i celé hippie pojetí filmu.

Dragon Warriors (2015) - 50 %
Tohle je tak pitomé a tak špatné fantasy, až je to prostě pěkné. Ale jen skoro pěkné. Je to kýč, na kterém je strašně moc vidět, že je celý točený před zeleným plátnem, což už je opravdu trochu degradace filmování, ale možná i jeho budoucnost. Snaha o vtip se počítá, tady v tomhle případě i sem tam vyjde. Film na to má dost minut, aby se mu to občas podařilo.

Kill or Be Killed (2015) - 40 %
No, označit snímek jako horor a western v jednom, je přece jen trochu přecenění jeho smyslu a podoby, protože od začátku budete mít pocit, že se sice o western jedná, ale jedině tak o western komediální. Nakonec dojde i na nějaké to gore, dokonce to bude mít i zvraty, ale taková podivná žánrová rozháranost mi tady vůbec nesedla.

Satanské tango (Sátántangó, 1994) - 80 %
"Satanské tango" je tak specifický film, že opravdu není pro každého. Co se mu ale musí nechat, to je skutečnost, že to prostě není jen sedmihodinový film, ale je to film, který má obsah a který něco sděluje. Navíc to sděluje způsobem mnohdy úchvatným (scéna s koňmi) nebo takovým, který s vámi zamává (scéna s kočkou). Ale přitom je toho mnohem více.

Žádné komentáře:

Okomentovat