čtvrtek 26. listopadu 2015

Ohnivá sedla, Katastrofy, Cartel Land, Operator, Partyzán


Ohnivá sedla (Blazing Saddles, 1974) - 75 %
Mel Brooks je prostě legenda a místy dokázal na plátně vytvořit tak dobré filmy s tak dobrými scénami, že se naprosto zaslouženě zapsaly do historie světového filmu, nikoli jen komedie. Právě "Ohnivá sedla" jsou jedním z takových filmů a já jsem rád, že jsem ho konečně mohl vidět. Ten nekorektní humor je skvělý.

Katastrofy (The Time Shifters, 1999) - 50 %
Ale jo, na to, jaké téma si to vzalo - cestování v čase - je to do chvíle, než zjistíte pravdu o příběhu, docela dobré, místy celkem napínavé a skoro jsem si říkal, že by to mohl být docela dobrý díl nějakého seriálu, kde byste si ke dvěma hlavním postavám udělali i nějaký vztah. Jinak to ale nějak speciálně nevyniká.

Cartel Land (2015) - 60 %
Jako dokument je to zajímavé v tom, že se zde kombinuje klasické dokumentární zpovídání s tím, co se skutečně dělo a se záběry z akcí. Místy je to hodně drsné, což rozhodně považuji za velmi důležitý aspekt tvorby. To skutečně hnusné ukazovat tak, jak to je. Ale celkově mě ten dokument až tak nezaujal a téma neohromilo.

Operator (2015) - 50 %
Klasický, celkem průměrný kousek v žánru, který je relativně vyčpělý, ale stejně se na něj sem tam mrknete, protože je to prostě fajn si odpočinout a na nic nemyslet. V tomhle případě se jedná o relativně akční béčkový thriller, který má zajímavé postavy, a to hlavně v podobě Vinga Rhamese, který je zase jednou pěkně démonický.

Partyzán (Partisan, 2015) - 60 %
Docela silný snímek, který si moc hraje na to, jak je velkým filmem, přitom samotné sledování toho příběhu je docela dobrý zážitek. Je zde spousta zajímavých aspektů, které jsou s příběhem spojeny a které samy o sobě stojí za to. Ta umělecká forma je mnohdy až na škodu, což mi trochu vadilo a tolik jsem si film neužil.

Žádné komentáře:

Okomentovat