neděle 1. listopadu 2015

Nenápadný půvab buržoazie, The D Train, Do san 3: Chi siu nin do san, The Furies, Love & Mercy


Nenápadný půvab buržoazie (Le charme discret de la bourgeoisie, 1972) - 80 %
Na tomhle snímku se mi nesmírně líbí, jak graduje jeho absurdnost, ale i jeho děj, kdy se skupina prostě není schopna společně navečeřet. S tím graduje i tvůrcův styl a jako kdyby Luis Buñuel dokazoval, jak je z reality celkem snadno možné udělat surrealitu. Uvěříte a budete se smát a budete o tom přemýšlet, když se vám bude chtít.

The D Train (2015) - 40 %
Snímek "The D Train" dovede překvapit, a to je asi hlavní deviza této dramatické komedie s Jackem Blackem v hlavní roli. Jack Black většinu filmu ani moc nepřehrává, takže se vám jeho působení bude zdát celkem snesitelné. Ale samotné postavy se mi prostě nelíbili a pochopení toho, jaké je jejich místo v životě, mi přišlo celkem křečovité.

Pro mě je tohle zatím nejslabší díl celé série, i když je to vlastně prequel. Nejsou zde pro mě dostatečně zajímaví herci, kteří - a to je překvapivější - nemají ani dostatečně zajímavé role. Film vyniká trochou té brutality, ale ani akční scény a ani hazardní scény mi nepřišly nějak zásadně dobré. Prostě jsem se nudil.

The Furies (1950) - 65 %
Kdyby byl ten western ještě o něco málo drsnější, tak mě to bude ještě o trochu víc bavit, ale takhle mi v některých pasážích přišel až moc rozvláčný. Napětí se zde střídá s romantikou, což je dle mého názoru zrovna v tomhle případě trochu na škodu, protože toho napětí by si film zasloužil ještě o trochu více.

Love & Mercy (2014) - 70 %
Nahlédnutí do života a do mysli umělce, kterým Brian Wilson očividně je, a to nejen jako součást Beach Boys, dle mého stálo za to. Kromě toho, že jsou zde skvělé herecké výkony, je film pojat zajímavě dramaticky, jednotlivé prostřihy do minulosti a současnosti nejsou bez ladu a skladu, ale mají význam.

Žádné komentáře:

Okomentovat