sobota 7. listopadu 2015

La maman et la putain, Xi you ji zhi da sheng gui lai, To hok wai lung, Elsewhere, Now Add Honey


La maman et la putain (1973) - 45 %
Dlouhý film, kde se hodně mluví, samozřejmě oduševněle a všechno to má smysl. Jenže já jsem se stejně nebavil a přišlo mi to prostě jen moc dlouhé. To i "Titanic" bych si dal raději znovu než tohle, a to jsem "Titanic" nikdy nemusel. To bude holt tím, jak jsem ovlivněný americkým stylem natáčení a přístupem k filmu.

Opičí král je prostě legenda, kterou jsem si dávno zamiloval a kterou budu mít rád. Nevěřil jsem příliš čínské animaci, ale musím říct, že tentokrát jsem byl více jak překvapen. Tahle animace je výtečná a příběh je správně vtipný a nařachaný, že sem s e prostě bavil a vrátil jsem se do dětských let, kdy jsem legendu skutečně žral.

To hok wai lung (1991) - 75 %
Tahle zápletka prostě není úplně originální, přece jen "Jump Street 21" se na světě objevilo o čtyři roky dříve, ale stejně je to pořád zábavná a Stephen Chow je mezi těmi studenty prostě skvělý. Zapadne tam, je vtipný a očividně si roli užíval, stejně jako ostatní herci, kteří tomu dávají ten správný vtip. Ano, je to nejvíce komedie, ale v tomhle případě to vůbec nevadí.

Elsewhere (2009) - 40 %
Tohle by byl celkem dobrý thriller, kdyby to bylo alespoň trochu dobře gradované a nespokojilo se to jen s tím, že kamera ráda zabírá Annu Kendrick. Ona za to stojí, ale přece jen hodina a tři čtvrtě chce trochu víc a to tenhle snímek, který očividně hraje na pointu, prostě nemá. Ke konci už je to jen utahaná, předvídatelná nuda.

Now Add Honey (2015) - 30 %
Komedie, která moc nemá hlavu ani patu, jen je o tom, jak se dají zneužívat mladí lidé a také o tom, jak ani ti starší neumí pořádně žít. Jedinou zajímavou postavou je zde Angus Sampson, který alespoň toho fotografa zahrál tak, jak si podobného člověka představujete. Slizce a odpudivě. Jinak to moc sranda není.

Žádné komentáře:

Okomentovat