úterý 24. března 2015

Sladká vůně úspěchu, Cirkus, Zodiac: Signs of the Apocalypse, Černý kotel, The Tunnel


Sladká vůně úspěchu (Sweet Smell of Success, 1957) - 75 %
Krutý film s krutými postavami. Jako kdyby zde nebyla ani jedna postava, která je skutečně laskavá. A pokud už se nějaká objeví, tak jí společnost ostatních semele. Burt Lancaster je v roli J. J. Hunseckera nepřekonatelný a doslova z něj mrazí, a to vlastně většinou mluví poměrně klidně. Ale to, co říká, z toho jde chlad. Velmi mrazivý film, který odkazuje na skvělou éru noirových pecek.

Cirkus (The Circus, 1928) - 70 %
Člověk se až diví, co všechno bylo možné, hlavně pokus se bezpečnosti herců týká. Pojišťovny by si teď rvaly asi vlasy, anebo by herce prostě nepojistily. Charlie Chaplin je v tomhle směru opět výtečný a jeho číslo se lvem mě dostalo. Místy jsem se docela bavil, takové to milé pohlazení po duši, které u mě groteska umí vyvolat.

Tak tohle je vážně docela špatné. Snaží se to být zajímavé, ale je to už od začátku jen přeplácaná blbina, která alespoň sem tam přinese něco, co by se dalo nazvat celkem cool efektem, trikem, anebo prostě jen scénou, která jako kdyby byla vystřižená z "MacGyvera" nebo podobného seriálu. Jen tomu schází cokoli, co by vás s filmem nebo postavami svázalo.

Černý kotel (The Black Cauldron, 1985) - 45 %
Takový průměrný film od Disneyho. Nic skvělého, ale je zde alespoň nějaká snaha o příběh, který mi připadal jako z "Gumídků".  Ten hlavní hrdina se mi moc nelíbil a celé mi to v jeho charakteru přišlo tak divně artušovské. Asi ze je to takové podivné středověké fantasy, které tak nějak už znáte, je ten důvod, proč mě to tolik nedostalo.

The Tunnel (2011) - 30 %
Ten rozjezd je docela dobrý, vypadá to více jako mockumentary než jako found footage, ale to se nakonec neudrží a je to prostě jenom další "ruční" horor, který těží z dobrého úvodu, ale nijak se dál nerozvíjí, nijak nic přínosného nepřináší ani pro žánr a ani pro diváka, který se děsí prostě jen toho, že má strach ze tmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat