pátek 20. března 2015

Přestřelka u ohrady O.K., Hercule Poirot: Tajemství levného bytu, Hercule Poirot: Únos ministerského předsedy, Válka světů, Time Lapse


Přestřelka u ohrady O.K. (Gunfight at the O.K. Corral, 1957) - 75 %
Wyatt Earp a Doc Holliday jsou skvělé postavy, ale přece jen jim ještě pomohlo, když se Earpa ujal Lancaster a Doca si střihnul Kirk Douglas, který je zase jednou naprosto neodolatelný. Jejich společné, i když dost rozdílné tažení je napínavé, je plné emocí a nakonec dojde i na to pořádné střílení.

Hercule Poirot: Tajemství levného bytu (Agatha Christie's Poirot: The Adventure of the Cheap Flat, 1990) - 85 %
Hned od začátku je jasné, na jakou notu bude tenhle díl hrát. Je to hodně komediální, a to i v tom smyslu, že tu jsou krásné karikatury, hlavně ten agent FBI je prostě ukázkový. Poirot se ale také překonává v tom, jak je zábavný, protože jen ta úvodní scéna v kině o něm hodně řekne. Dobrý je ale i příběh, který je výborným a funkčním propletencem událostí.

Hercule Poirot: Únos ministerského předsedy (Agatha Christie's Poirot: The Kidnapped Prime Minister, 1990) - 80 %
Byl jsem zvědavý na to, jak se zvládne příběh s ministerským předsedou, a zadařilo se dobře. Je tu zase jeden nevěřící navíc, který nemá pocit, že by měl Hercule Poirot cokoli zvládnout. To filmu dává něco navíc, a to i proto, že Japp je z toho dost špatný. Navíc se mi strašně líbí honičky v těch dobových autech, to je prostě krása.

Válka světů (The War of the Worlds, 1953) - 80 %
Je to hodně naivní a vizuálně to moc neobstojí se Spielbergovým provedením, ale stejně si nemůžu pomoct, právě ta naivita, herecká i režisérská, se k tomu skvěle hodí. Tohle je prostě výborná ukázka padesátkového sci-fi, navíc v barvě! A ty ufoni jsou prostě krásní, stejně jako skvělé, hlavně kamerové triky.

Time Lapse (2014) - 55 %
Ten nápad je celkově vlastně hodně zajímavý, ale to provedení, to už tak skvělé není. Film se asi celkem logicky snaží být spíše komorní, což se docela daří, ale zápletka mi z poloviny vůbec nesedla, což se nakonec projevilo i na finále, které už mi přišlo zbytečně moc přeplácané. Kdyby se to trochu učesalo, bude to dobrý film, ale muselo by se to učesat víc a už u scénáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat