středa 18. března 2015

Krvavý trůn, Přednosta stanice, Get Santa, Právo na hřích, DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy


Krvavý trůn (Kumonosu jo, 1957) - 90 %
Akira Kurosawa byl prostě geniální tvůrce a jeho filmy jsou neskutečně silné. Tady v tom případě se jedná o snímek, který vás dokáže dostat emocemi, ale stejně tak i akčními scénami, které jsou místy opravdu velkolepé. Krásná scéna ze závěru se šípy je výborným vrcholem, kdy je vidět, že Kurosawa měl po ruce nejen smysl pro výtečný záběr, ale také herce, který dokáže to, co režisér chce. Mifune byl geniální.

Přednosta stanice (1941) - 95 %
Vlasta Burian tu vlastně hraje vyčuraného blbečka, ale je to tak roztomilý blbeček, kterému prostě neodoláte. Jaroslav Marvan je mu tady skutečně výtečným nahrávačem a společně prostě jedou. Zita Kabátová je doplňuje svou krásou a padne tam jako ulitá. Některé vtipy jsou opravdu tak skvělé, že se smíchu neubráníte.

Get Santa (2014) - 60 %
Ke konci snímek hodně ztrácí na zajímavosti a vytrácí se z něj i humor, už je to jen taková vánoční nutnost, ale do té doby je to celkem dobrá vánoční komedie, která hlavně těží z toho, že do role Santy byl obsazen skvělý herec. Jim Broadbent je výborný a jeho gangsta style mě naprosto dostal natolik, že jsem každému musel scénu z basy ukázat.

Právo na hřích (1932) - 35 %
Je to takové moc hloupoučké, aby to mohlo být skutečně vtipné, herci tu hodně přehrávají, a tak se na to místy docela kouká, ale i to je otázka toho, jak se před více jak 80 lety natáčelo. Je vidět, že přechod na zvukový film tu nebyl úplně dokonán, ale stále ještě bylo důležité do divadelní a tajtrlíkovské pojetí.

DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy (Justice League: Throne of Atlantis, 2015) - 40 %
Jen další příběh o tom, jak superhrdinové něco zvládnou jen ve chvíli, kdy jsou v týmu. Atlantida je zde prezentována jako temná země a Aquaman je zajímavou postavou, ale její potenciál v tomhle případě rozhodně nebyl využit. Je to prostě jen slabé další cosi o supehrdinech, protože u těch se tvůrci nemusí zase až tolik snažit, protože je toho tolik, že většina toho prostě zapadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat