neděle 10. listopadu 2013

Sim Salabim, Kundun, Crazy Joe, Re-Generator, Reincarnated

File:Presto poster.jpg
Sim Salabim (Presto, 2008) - 80 %
Mám rád animované grotesky a tohle je jedna z nich. Je to snímeček, který těží z jednoho skvělého nápadu. A naprosto to stačí. To, že je stopáž na ten jeden nápad přece jen docela dlouhá, to je jedna věc, ale jednotlivé eskapády, kterých jste zde svědky, vám jasně dají najevo, že tohle točil někdo, kdo má fantazii, a kdo se dokázal poprat s tím, že dělá film od Pixaru. Výborné, s nápadem, jen trochu přetažené a místy možná i trochu obyčejné. Nepřítomnost mluvení je ale rozhodně plusem. Odkazuje to na krásu klasických němých grotesek.
Kundun (Kundun, 1997) - 75 %
Scorsese přizpůsobil tempo filmu životu v Tibetu. Tempo je neskutečně pomalé, což může mnohé odradit. Na druhou stranu to je ku prospěchu výpovědi. Když dojde k příchodu čínského vojska, ani v tu chvíli se tempo nemění. Jako kdyby se Scorsese maximálně snažil z filmu na diváka přenést buddhistickou filosofii, která jako kdyby neznala zlo, respektive ho přijímala, ale nevykonávala. Film prezentuje rozdíl mezi tím, jak klidný a mírný a zlý a nepřátelský svět může být. Dalajláma je natolik zajímavou osobností, že i jeho dětství dokáže film udržet. Bohužel stejně jak je pomalé tempo, takové je i vyznění filmu. Jako kdyby se stejně nedalo nic dělat, věci prostě budou tak, jak budou.
Crazy Joe (Hummingbird, 2013) - 60 %
Jason Statham jako zabiják a mlátička, co se zamiluje do jeptišky. Nepravděpodobné? Ale vůbec ne, hlavně když snímek zůstane decentní. Decentní znamená, že fakticky neuvidíme jeptišku při sexu, i když k němu mezi nimi dojde. Zase ještě musíme nějaké ty křesťanské hodnoty ponechat funkční, že? Ne, je to škoda, kdyby si film bral méně servítky, bylo by to lepší. Takhle je to jen akční romantické drama, které se snaží o silný závěr, což se daří tak nějak napůl. Asi jsem prostě jen čekal bezhlavou řežbu, ale je fajn, že Statham zase ukázal, že mu hraní pořád ještě jde.
Re-Generator (2013) - 10 %
Nemyslím si, že 1 500 000 dolarů je malý rozpočet, ale na filmu "Re-Generator" není nijak patrný. S takovým rozpočtem by skuteční amatérští filmaři dokázali dělat divy, protože když vidím, co amatérského někdy vzniká, je "Re-Generator" skutečně průser. Za jedním městečkem spadne letadlo, kde je vládní experiment - supervoják. Jsou po něm vojáci, novináři, dostanou se s ním do kontaktu i obyčejní lidé. Není zde nápad, není zde nic, co by snímek udělalo živým. Jsou zde jen prázdné a zbytečné dialogy, které pronášejí herci, co neumí hrát, ale dostanou za to zaplaceno. Ať žije Amerika! To umí akční filmy dělat jen staré páky a Statham, který je mimochodem Brit?
Reincarnated (2012)
Reincarnated (2012) - 60 %
To jsou neskutečně vyhulený kedlubny. Fakt se divím, že Snoop ještě zvládá něco tvořit, protože ten člověk opravdu pořád hulí. A je to znalec. Nechme trávu stranou. Ten chlap to má v hlavě srovnané, má styl života, který v současnosti vede, přejmenoval se na Snoop Liona a na jeho jménech je vidět, jak se vyvíjí. A je to vidět i na jeho hudbě. Reggea rytmy v jeho rapu zní naprosto skvěle, jednoduše proto, že tam patří. Ano, jako film to není dokonalé, po řemeslné stránce to má dost nedostatků a místy je to celkem amatérské, ale jako sonda do života jednoho člověka, to rozhodně není špatné.
Nate Dogg je po smrti? Jak mi tohle uniklo???

Žádné komentáře:

Okomentovat