sobota 9. listopadu 2013

Penthouse North, Phantom, Population: 2, Prank, Les Seigneurs

Penthouse North (2013) - 60 %
Ano, je to celkem jasné, jak se to bude celé vyvíjet, ale to nic nemění na tom, že to je pořád kvalitně natočený snímek. Chybí tomu trochu lepší drive, postupně to začíná být trochu nudné a jednotvárné, ale Michael Keaton jako šmejd rozhodně stojí za to. Nějaké propojení s afghánskou válkou je celkem zbytečné, protože tenhle snímek funguje hlavně jako komorní thriller.
Phantom (2013) - 40 %
Dobří herci prostě všechno nezachrání, o čemž se můžeme přesvědčit poměrně často. "Phantom" je jedním z těch snímků, kde postavy i mají celkem potenciál, ale ten je nakonec silně nevyužit. Ukazuje se, že prostředí ponorky je vážně silně vyčpělé a už v něm není moc co objevovat. Je to klaustrofobní, je to sem tam i napínavé, ale strašně málo. Nakonec je to jen život v ponorce, který nekončí nijak skvěle. Ucházející, ale spíše méně než více.
Population: 2 (2012) - 10 %
Možná jsem snímek nepochopil, ale nepřišlo mi, že je na něm cokoli k chápání. Prostě jen snaha levně udělat apokalypsu. Proč ne, ale k tomu by to chtělo možná něco trochu méně... filosofického Ne, tohle nebyla filosofie. Prostě jen snaha udělat divákovi do hlavy díru. No dobře, proč ne. Člověk si aspoň řekne, že někdy stačí k natočení filmu celkem málo. Bohužel je to trend dneška. Příkladem toho je i další snímek "Prank".
Prank (2013) - 15 %
WOW! Tak tohle už je vážně úpadek! Problém s tímhle filmem je v tom, že ta myšlenka sama o sobě není až tak špatná. Jenže ti, co jí mají ztvárnit, co jí mají dát nějakou podobu, to jsou skutečně patlalové. Snímek nevypadá jako amatérský, i když to je v dnešní době found footage těžké poznat, ale tohle je takový poloamaterismus. Měl jsem ale pocit, že když ještě jednou uslyším zvuk vypínání a zapínání roční kamery, exploduje mi hlava. Mimochodem, ten plakát je na tom filmu to dalece nejlepší.
Seigneurs, Les (2012)
Les seigneurs (2012) - 55 %
Takový "Okresní přebor" pofrancouzsku. Není to nic, co by vás nabudilo, ale je to celkem hezký film o tom, že fotbal je prostě nádherná hra. A to je pravda, ať si kdo chce, říká, co chce. Humor není nijak třeskutý, ale emoce se podařilo přenést i na diváka. Ten závěr je silný a vy se skutečně ocitáte u důležitého zápasu. Omar Sy pro jednou nestrhává pozornost na sebe, a to je dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat