čtvrtek 14. listopadu 2013

Richard: The Lionheart, Dobrodružství s robotem, Polojasno, Počítání mrtvých, The Key to Reserva

File:104b50f7f98aa279fc2848e166dadf54.jpg
Richard: The Lionheart (2013) - 25 %
No, je vidět, že peněz na rozdávání mnoho nebylo, ale chlapci a děvčata se trochu snažili. Asi se přece jen jedná o amatérský pokus, anebo to má minimálně ten look. To, že zde neuvidíme nahotu je místy až nereálné (když už vidíme bradavku, tak je to jako oslava nanebevzetí), násilí je spíš také takové provinční. Samotný příběh nemá moc velkou sílu, je úplně jedno, jestli se odehrává historickým postavám, anebo by to celé byla fikce. Tohle prostě není velké umění, je to jen snaha točit. Snaha se počítá, ale ani na průměr to nedotáhne. Kolik asi dostal Malcolm? Nebo že by podpořil filmaře zdarma?
Dobrodružství s robotem (Robosapien: Rebooted, 2013) - 45 %
Na první pohled rodinný film a na druhý taky. Takový ten klasický film, kdy na vás hned dýchne, kdo je záporák, kdo je hodný a jak to dopadne. Proč ne, jen kdyby se tenhle kousek nesnažil vypadat tak strašně moc dobře. Moderní pro mladé, takže robot tu musí rozhodně tančit hip hop. Snímek je strašně sladkobolný, což je jeho problém. A problém většiny amerických filmů. Prostě se moc musí tlačit na pilu, jako kdyby to jinak nešlo.
File:Partly Cloudy poster.jpg
Polojasno (Partly Cloudy, 2009) - 100 %
Jeden z mých nejoblíbenějších, pokud ne vůbec nejoblíbenější krátký snímek od Pixaru. Má to silné emoce, je to zábavné, je to dojemné, jsou zde skvělé nápady, groteskní pojetí beze slov, má to happy end, který je ale přece jen ne až tak šťastný, tak sladkobolný. A má cenu vůbec mluvit o tom, jak moc kvalitní je grafické zpracování? Výborné postavy. Animace beze slov jen ukazuje, jak moc jsou Pixaři schopní.
Počítání mrtvých (Bringing Out the Dead, 1999) - 75 %
Ano, jako celek to moc nefunguje a nedrží to tak dobře pohromadě, ale Scorsese se vrátil do New Yorku, a to je fajn. Nicola Cage ukazuje, že chlápka pod vlivem drog zvládá nejlépe, některé scény jsou naprosto skvěle nasnímané, halucinace se propojují s realitou tak dokonale, až mezi nimi nerozeznáte. Bude vám připadat, že je celkem normální, že zvířecí torza jen tak visí na ulici. Výborné herecké výkony, kdy hlavně Tom Sizemore a Ving Rhames mě dostali.
The Key to Reserva (2007) - 90 %
Martin Scorsese našel několik stránek Hitchcockova nerealizovaného scénáře k filmu "The Key to Reserva" a rozhodl se, že je natočí a ještě nám k tomu něco řekne. Je na něm vidět, jak moc nadšený z toho bal a jak si to užíval, což je patrné i na samotném kraťasu, který podle scénáře skutečně natočil. Výborná atmosféra Hitchcockových filmů na vás dýchne s dokonalou atmosférou a narážkami na mistra, navíc ta kamera je naprosto úchvatná. Scorsese přesně věděl, jak má tenhle filmeček natočit, aby tak vzdal hold Mistrovi.


Žádné komentáře:

Okomentovat