čtvrtek 21. listopadu 2013

Žhavé výstřely 2, M is for Mutiny, Výlet s mámou, The Girl, Podvodník

Žhavé výstřely 2 (Hot Shots! Part Deux, 1993) - 100 %
Nemůžu si pomoct. Tohle je prostě jedna z nejlepších parodií, jaké jsem kdy viděl, proto tak vysoké hodnocení. Vlastně je to spolu s prvním dílem "Bláznivé střely" asi to nejlepší, co jsem viděl a co mě hodně ovlivnilo. Neskutečně vtipné, až nyní si uvědomuji, jak moc různých odkazů a na jaké filmy tam vlastně je. Některé vtipy jsem pochopil až dnes. Krása. Série jako "Scary Movie" se se "Žhavými výstřely" nemůže nikdy srovnávat. Je strašně škoda, že se z parodií vytratil humor. Tohle je jasný důkaz, že to jde.
M is for Mutiny (2013) - 40 %
Snímek "M is for Mutiny" je další pokud dostat se do filmu "ABCs of Death 2", tentokrát se jedná o pokus český. Trochu mu chybí nápad, na druhou stranu provedení je zajímavé a není úplně od věci. Zajímavý střih, zajímavá kamera, která je na amatérský kousek celkem dobrá, především díky obrazům v obrazu. Trikově je to výborné, příběhově hodně slabé.
Ocenit nebo shodit můžete zde: https://vimeo.com/78300053
Výlet s mámou (The Guilt Trip, 2012) - 55 %
Seth Rogen a Barbra Streisand je dvojice, kterou bych si ve filmu nejspíš nikdy nespojil, ani by mě nenapadla. Přesto jsou ve snímku "Výlet s mámou" synem a matkou. No, a to je vlastně hlavní pointa celého filmu, z toho vychází veškerý humor. Nebo by vycházet měl. Na druhou stranu, Seth Rogen se nesnaží až moc tlačit na pilu a film má docela vkus. Na americkou komedii je to dost. Zajímavý road trip, který nám ukazuje, že i po sedmdesátce je Barbra dobrá herečka a má co nabídnout. Komedie jako celek ale nijak zásadně nevyniká.
The Girl (2012) - 60 %
"The Girl" rozhodně není úplně zbytečný film, navíc dává rodičovství do zajímavé konfrontace. Žena má problémy s penězi a nenapadne ji nic lepšího, než se zaplést s obchodem s lidmi - mexickými imigranty. Rozhodně se je pomoct převážet, což se tak nějak daří. Přesto se objeví problém. Jedna malá holka bez mámy, které se hlavní hrdinka ujme. Díky malé holce si žena uvědomuje, jak sama jako matka selhala. Dramatický příběh o tom, jak si nechat otevřít oči, není špatný, ale příběhově jednoznačně nevyniká. Zaútočí hlavně na vaše city.
Podvodník (The Imposter, 2012) - 70 %
Existuje muž, který se chce vydávat za jiné. Je to chameleon. Vydával se za syna, kterého rodina postrádala tři roky. Ten nezvěstný byl Texasan, ten, kdo se za něj vydával, Francouz. Přesto mu uvěřili. Neskutečný příběh, který ukazuje, jak lidé chtějí věřit a jak moc naivní někdy jsou. Člověk, když chce, dokáže skutečně téměř všechno. Silné, nikoli ani tak ve smyslu toho, co se stalo, ale že se to vůbec stát může. Film má výborné hrané pasáže.

Žádné komentáře:

Okomentovat