sobota 16. listopadu 2013

Sexy Evil Genius, Shanghai Calling, Na mol, George & A.J., L: Change the World

Sexy Evil Genius (2013)
Sexy Evil Genius (2013) - 50 %
Libí se mi ta myšlenka - skupina lidí se sejde v restauraci u stolu a vzpomínají na kamarádku. Zjišťují, že její život nebyl dokonalý, navzájem si o ní sdělují nové informace. Navíc ta parta, co se sejde, se očividně zná, sedí si. Jenže když už se rozhodnete pro takové vyprávění, musíte mít v ruce dobrý příběh, což se bohužel úplně nepotvrdilo. Je to nakonec celkem moc dlouhé a to finále je prázdné. Škoda.
Shanghai Calling (2013) - 75 %
Rozhodně zajímavé východisko - Američan, který má očividně čínské předky, je ve společnosti povýšen, což znamená, že je poslán do Číny, aby zde dělal právníka. Samo o sobě je komické, že jako Číňan sice vypadá, ale čínsky neumí ani slovo, kulturu svých předků nezná a je vystaven komickým a na druhou stranu také celkem deprimujícím situacím. Zábavné, milé, vtipné, romantické. Netlačí se na pilu, není to hloupé, je zde zápletka, sice ohraná, ale příjemná. Film, který baví a navíc využívá skvěle prostředí. Krásné.
Na mol (Smashed, 2012) - 70 %
Věci, které byli zábavné, už najednou zábavné nejsou. Není to dokonalá věta shrnující závislost a její na člověka? Mary Elizabeth Winstead ukazuje, že je výbornou herečkou a její alkoholičku, která se chce léčit, jí uvěříte. Není to hezký příběh. Není ani tak hnusný, jak by mohl být, ale přece jen to na vás udělá silný dojem. Drogy jsou hnus, ale alkohol taky. Není to objevné, sem tam se však hodí si to připomenout. A pak že to bez happy endu nejde!
File:George & A.J. title.PNG
George & A.J. (George & A.J., 2009) - 50 %
Tohle je další kousek, který navazuje na snímek "Vzhůru do oblak". Je o dvou chlapících, kteří měli vystěhovat Carla Fredricksena (děda ze "Vzhůru do oblak"). Co na snímku hned zaujme, tak to je animace, která je rozhodně netradiční. A já jsem z ní nadšený. Myslím, že se většinou nebude líbit, ale nemůžu si pomoct, mě naprosto dostala. Hlavně proto, že snímek je jen bonusem k hlavnímu filmu a vlastně nic nového a ani moc zajímavého nepřinese.
L: Change the World (2008)
L: Change the World (2008) - 45 %
Tohle je třetí díl z filmové série "Death Note", který navazuje na dění předchozího filmu. Nejedná se o díl, který by vycházel z původní mangy, ale je to originální příběh, který operuje s tím, co bylo s L, když už mu zbývalo skutečně jen pár dní života. Filmu překvapivě nijak zásadně nepomáhá režie Hideo Nakaty ("Ringu" nebo "Zmeškaný hovor"). Je vidět, že zvládne udělat zajímavé scény, vizuálně jsou filmy promakané jako dva předchozí, ale jako celek to působí jinak. Příběh se ubírá směrem, který se k "Death Note" nějak nehodí, a tak se jedná sice o třetí film, který ale jako kdyby se odehrával v jiném světě.

Žádné komentáře:

Okomentovat