středa 13. listopadu 2013

Tělo, Der NachtDemon, Amanda, Bestie z koupelny, Noc v Myší díře

Tělo (2007) - 65 %
Film je amatérský a jako amatérský ho hodnotím. Zajímavý nápad s ležícím tělem zraněné dívky a s tím, jak jsou lidé neteční. Všude kolem je živo, ale nikdo nic nedělá. Tak to je, nevšímáme si světa kolem sebe nechceme mít problémy. Možná je to trochu přehnané, ale jako metafora je to dobré. Konec výborný, smysluplný. To, že jsou tu technické nedostatky, to je asi jasné, ale i s celkem nezáživným dějem má tenhle snímek co říct.
Film můžete shlédnout rovnou zde:

Der NachtDemon (2010) - 50 %
Tohle je opravdu kraťas, ani ne celá minuta, který je ale krásným odkazem na existenciální horor němé éry. Z tohle se musí vyzdvihnout, protože stylizace je skvělá, stejně jako hra se stíny. Jinak ale bohužel nic.

Autor: Scumfilms, Roman Vojkůvka

Amanda (2011) - 50 %
No, co si budeme povídat, na některé ty herce se zrovna moc dobře nekouká. Přesto ten námět není až tak úplně zlý. Jen je vidět, že kdyby se do toho pustili lepší herci, dopadlo by to celé lépe. To ale neznamená, že zde nejsou momenty, které rozhodně stojí za to. Například příchod toho divného s dlouhými vlasy, Amandino probuzení a následná temná scéna se skvělým hudebním podkresem. Tohle jsou momenty, kdy si řeknete, že "Amanda" by mohla fungovat ještě lépe, kdyby bylo víc peněz. Lukáš Bulava ale už s tímhle kouskem dokazuje, že v něm něco je. "Šest prstů v Zeleném" je pak jen potvrzení.

Autor: HorrorWatch

Bestie z koupelny (2011) - 35 %
Tak jo, nesnáším červy. Jestli někdo čte pravidelně moje recenze, tohle už určitě musí vědět. Kdyby ne, tak to říkám znovu. Jakmile jsou ve filmu červi, prostě vím, že to na mě bude mít ten správný efekt. Zhnusení. Po dni na Gastrofestu v Českých Budějovicích, kde se smažení podávali, je tenhle film jen takovou třešinkou na dortu. Červi fungují, ale to je bohužel tak to nejzásadnější. Finále je takové trochu prázdné a nic moc nesdělí, vtipná scéna na závěr potěší. Přece jen, asi to chtělo ještě dopilovat scénář.
Autor: HorrorWatch

Noc v Myší díře (2012) - 70 %
Není to úplně standardní horor, ale prvky thrilleru v tomhle dílku najdete. Hlavně tady najdete i prvky profesionálního přístupu. Tak hlavně ta hudební stránka je naprosto skvělá. Co překvapí ještě víc, to jsou herecké výkony, které jsou dobré a hlášky, které se z nich sypou, vyznívají vlastně docela dobře. Obraz má výbornou kvalitu, některé úhly záběrů hodně překvapí. Tak co nám chybí zhodnotit? Scénář. Trochu kulhá, to je jasné, hlavně to finále je takové trochu... Jako kdyby tvůrce nevěděl, co chce vlastně říct. Jinak ale rozhodně napínavá romance, která se nezastaví a celkem příjemně uhání. Těch deset minut času jí pomáhá.
Autor: Ludovico Film

Žádné komentáře:

Okomentovat