úterý 5. listopadu 2013

Povídky z New Yorku, My Awkward Sexual Adventure, Pawn, Únos, The New Avengers

Povídky z New Yorku (New York Stories, 1989) - 80 %
Tři povídky v režii tří mistrů. Martin Scorsese, Woody Allen a Francis Ford Coppola. Martin Scorsese ukazuje, jaký dar má pro silné postavy a jak skvěle zvládá jejich osudy. Malíř v podání Nicka Nolteho je skvělý. Woody Allen si znovu zahrál svého neurotika, ale v tomhle případě je top neskutečně okouzlující, především díky jeho filmové mamince. A nakonec Francis Ford Coppola, který také nezklame, ale jako kdyby ke dvěma nějak nezapadal. Přece jen. Scorsese a Allen mají New York mnohem více v těle, a to jak životními zkušenostmi (Coppola je z Detroitu), tak i filmově.
My Awkward Sexual Adventure (2012) - 50 %
Vlastně vcelku hezká a také odvážná komedie. Jsou tu scény, které v normální produkci neuvidíte, za což si rozhodně zaslouží palec nahoru. Jenže problém je v tom, že tohle je komedie podle klasického schématu. Chlapík to má s holkou dost na nic. Při sexu mu usne, když jí požádá o ruku, ona mu řekne ne. On ji přesto pořád chce. A tak se dá dohromady s holkou, která mu pomůže jeho přítelkyni získat natrvalo. Samozřejmě, že on je slepý, i když má lásku hned vedle sebe. Kdyby to bylo bez těch sexuálních scén, byla by to jinak celkem šedá nuda.
Pawn (2013) - 40 %
Snímek se zajímavým obsazením. Takhle by se rozhodně dal charakterizovat film "Pawn". Těch známých obličejů je zde docela hodně, a to včetně oscarového obličeje Foresta Whitakera. Ani celkem dobré herecké obsazení však nezachrání průměrnost tohoto filmu. Zajímavá výchozí situace je rozsekána do filmu tak zkorumpovaného, kde se nedá věřit nikomu, což ale nakonec vede i k tomu, že celá pointa je vlastně očekávaná, protože tady není nikdo, kdo by byl čistý. Škoda, na malém prostoru by se dalo rozehrát zajímavější drama.
File:PixarLiftedPoster.jpg
Únos (Lifted, 2006) - 90 %
Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku.
File:New Avengers.JPG
The New Avengers (seriál, 1976-1977) - 60 %
Nemohu si pomoct, ale pro mě je tohle oproti původní sérii jednoduše pokles a rozhodně to není něco, co by se mi zamlouvalo tolik jako původní seriál. Macnee už až moc spolupracovníků a začíná to trochu připomínat "Mission: Impossible", i když pravda, pořád je to sem tam i vtipnější. Seriál ve mě ale nezanechal tolik jako jeho původní verze, tak proto i takové hodnocení. No co, Diana Rigg mi prostě chyběla už na konci původního seriálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat