pátek 15. listopadu 2013

Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan, Rushlights, Dogova sólo mise, A Perfect Child of Satan, Žádost o ruku

Historické japonské drama ve velkém stylu. Není to podívaná jako čínské velkofilmy, ale rozhodně to má prvky něčeho, co by se dalo označit za pořádný spektákl. Snímek rozhodně vyniká ve své akční rovině více než ve chvíli, kdy se snaží být komornější. Ty akční scény jsou pořádně promakané a skutečně bav. Rychlý střih, povedená akrobacie, musím říct, že tohle mě baví. A také to trochu zakryje, že ten snímek nemá zas až tak skvělý příběh.
Rushlights (2013) - 20 %
Když vám do ruky nečekaně spadne dědictví, je to příjemné. Ale co když o to dědictví někoho připravíte? Jaké budou následky? Právě tímhle se musí zabývat mladý pár, který se stěhuje do maloměsta, aby zde získal majetek, který mu nepatří. Roztahané, nepříjemné postavy, nic neříkající děj, kde se pořád na něco čeká, předvídatelné a protivné. 
File:Dug's Special Mission.JPG
Dogova sólo mise (Dug's Special Mission, 2009) - 65 %
Tohle je na Pixar docela slabé. Vlastně jen pár celkem vtipných scének, které jsou celkem očekávané, na to navazuje pointa, která by bez filmu "Vzhůru do oblak" nedávala moc smysl. Jako je to hezké, je vidět, že se tu má hrát na city, ale celkově to není nic, co by vás vytrhlo. Jako bonusový snímek k oblíbenému filmu ano, ale jako samostatný kousek to žádný zázrak není. To, že je to vizuálně perfektní tomu body rozhodně přidává.
Tohle je hnus a nedoporučuju nikomu normálnímu, aby se na to díval. Předpokládám, že se to ani nikomu normálnímu nedostane do rukou. Přesto je ten film (20 minut z toho 15 minut se holka těší na rande s princem Krasoněm, aby se z něj na 5 minut vyklubal násilný magor), který ve vás vyvolá hodně intenzívní pocity, které jsou dokreslené ještě výbornou hudbou. Ano, Valentine vás na 15 minut uspí, aby to pak do vás rval pod parou. Hnusné, zvrácené, zvrácené, silné, řemeslně dobré, hudebně a zvukově skoro geniální. Pořád tušíte, že něco hnusného přijde. A ono to přišlo. Přesto nemám důvod tomu dávat vyšší hodnocení. Je to už mimo můj vkus.
Žádost o ruku (Save the Date, 2012) - 60 %
Lizzy Caplan je naprosto úžasná ženská a každý film s ní je něčím... no něčím, na co se minimálně těším. V tomhle případě nemůžu jinak, než že musí snímek trochu zkritizovat. Ano, je to romantika, ano, je pojata jinak, než jsme v Hollywoodu zvyklí, ale to celé je tak nějak... Dalo by se to rozvrhnout tak do pěti minut a ne nutně do hodiny a půl filmu: Lizzy hraje výborně, není to její klasická jetá nezávislá postava, ale na svět má zajímavý náhled. Problémy, které se zde řeší, jsou celkem normální, což jen vede k tomu, že se s nimi můžete ztotožnit. Dobré, ale něco tomu chybí, aby to bylo úchvatné.

Žádné komentáře:

Okomentovat