čtvrtek 7. listopadu 2013

Madly Madagascar, Hammy's Boomerang Adventure, First Flight, Šťastný a veselý Madagaskar, The Madagascar Penguins in a Christmas Caper

File:Madly Madagascar DVD Cover.JPG
Madly Madagascar (2013) - 40 %
Nepříliš zábavný filmeček, který příliš nezachraňují ani známé postavy. Ve skutečnosti se stávají celkem otravnými, hlavně pak Alex, který si neustále musí stěžovat na to, že není v New Yorku a že se tam chce vrátit. Zápletka s nápojem lásky rozhodně není něco, co vás vytrhne. Dost velké zklamání.
File:Hammy's Boomerang Adventure poster.jpg
Postavy z filmu "Za plotem" se ocitají v malém domácím videu, které je vlastně jen jednoduchou animovanou groteskou, akorát s trochu lepší grafikou. Zábavné ano, ale jen na chvilku, hodně rychle na to zapomenete. Rozhodně to není něco k popukání. Dějově celkem slabé, ale aspoň se postavy snaží o vtip, i když celkem jednoduchý. Vzpomínka na klasickou grotesku ale potěší.
File:First Flight (film) poster.jpg
First Flight (2006) - 75 %
Je vidět, že studio DreamWorks se chtělo studiu Pixar přiblížit nejen po vizuální stránce a její dokonalosti, ale také po stránce příběhu. To se podařilo tak nějak jen na půl. Je to hezké, nostalgické a ze začátku se zdá, že to bude mít správný depresivní náboj, skoro až v duchu snímku "Mary a Max", ale nakonec je to jen hezký, dojemný příběh, který má několik zajímavých nápadů, ale až neskutečně patetické scény. V porovnání s výše uvedenými ovšem paráda!
File:Merry Madagascar DVD cover.jpg
Šťastný a veselý Madagaskar (Merry Madagascar, 2009) - 55 %
A zase klasický "Madagaskar". Místy je to docela otravné, ale sem tam se najde dobrý vtip, který vás nadchne. Mám tyhle postavy rád, ale delší filmy jim slučí asi trochu víc, hlavně proto, že tohle šroubování na svátky je takové příliš umělé. Santa v "Madagaskaru" mi prostě nesedí. Hodně osobní pocit, ale myslím, že nebudu jediný. Rozehrávají se zde zajímavé vztahy, ale vlastně zbytečně, protože na hlavní film nemají vliv. Jako televizní chuťovka? Proč ne, nakonec. Na Vánoce člověk skousne hodně.
Rozhodně nejlepší z krátkých filmů ze světa "Madagaskaru". Je vtipný hlavně proto, že zde nevystupují hlavní postavy, ale jen oblíbení tučňáci. Tohle je zrovna celkem známý kousek, protože, pokud se nepletu, vysílal se i na našich televizích, respektive některé z nich. Pobaví, ale velký dojem to asi nezanechá. Na Vánoce je to prostě fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat